Szilveszter másnapján szenvedett brutális balesetet Jeremy Renner, a Bosszúállók-filmekből ismert Sólyomszem fantázianevű karakter megformálója. Állapotáért azóta aggódnak a rajongók, akik most egy kicsit megnyugodhatnak, a filmsztár ugyanis maga jelentkezett be a közösségi médiában.

Egész eddig alig lehetett tudni valamit Jeremy Renner állapotáról, akinek a lábán vasárnap hajtott át egy hókotrógép. Ő maga próbálta megtisztítani az utat a nevadai Washoe megyében található tahoe-i otthonától nem messze, hogy a családja távozni tudjon a hatalmas szilveszteri hóvihar után. Súlyos sérülése miatt a színész rengeteg vért veszített, az életét egy közelben élő orvos mentette meg, aki egy érszorítót tett a lábára, míg kiértek a mentők. Végül helikopterrel szállították kórházba.

Rennert azóta megműtötték, magyar idő szerint tegnap éjféltájt pedig be is jelentkezett Instagramon.

„Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Túlságosan kábult vagyok még ahhoz, hogy gépeljek. De szeretetet küldök mindannyiótoknak” – írta bejegyzésében. A fotón a színész arcán is láthatók horzsolások, szóvivőjének egy korábbi közleménye szerint pedig az ortopédiai sérülések mellett mellkasi traumát is szenvedett. A teljes gyógyulásig vélhetően hosszú út vezet majd.

Rennerért korábban volt kollégája, Mark Ruffalo is felszólalt egy 24 órán keresztül elérhető Instagram-történetben. A Bosszúállók-filmek Hulkja hétfőn arra kérte a rajongókat, hogy emlékezzenek meg a színészről imáikban.

Az 51 éves Renner karrierútja kapcsán a Blikk emlékeztet, hogy korábban kétszer is Oscar-díjra jelöltek, egyszer A bombák földjén, majd a Tolvajok városa című filmekben nyújtott alakításáért. Sólyomszem megformálójaként több Marvel-filmben szerepelt, illetve játszott két Mission: Impossible-moziban, valamint az Oscar-díjjal jutalmazott Érkezésben is.

(Borítókép: Jeremy Renner. Fotó: Getty Images)