2019-ben történt az incidens, amikor pattanásig feszült a húr a testvérek között.

Noha Harry herceg önéletrajzi kötete csak január 8-án kerül a boltok polcaira, a The Guardian egy részletet már közölt a várhatóan hatalmas port kavaró írásból. 

Azt már a Harry & Meghan című Netlfixre készült dokumentumfilmből is megtudhattuk, hogy a testvérek jelenlegi viszonya közel sem ideális. Ennek ellenére is letaglozó, amit a sussexi herceg ír a könyvében egy londoni veszekedésükkel kapcsolatban. A 2019-ben történt incidensre Harry szerint azért került sor, mert Vilmos sértegette a feleségét: bonyolultnak, gorombának és durvának nevezte Meghant. Ezután a vita elfajult, majd Harry leírása szerint testvére egyszerűen nekitámadott.

„Minden olyan gyorsan történt. Nagyon gyorsan. Megragadott a galléromnál fogva, elszakította a nyakláncomat, és a földre lökött. A kutyatálon landoltam, ami a hátam alatt megrepedt, a darabok belém vágtak. Egy pillanatig kábultan feküdtem ott, aztán felálltam, és szóltam neki, hogy tűnjön el” – emlékezett vissza a történtekre a herceg. A könyvrészlet szerint Vilmos az eset után bocsánatot kért testvérétől, ám mielőtt távozott volna, visszaszólt.

Nem kell erről Megnek beszélned

– mondta a walesi herceg.

Harry herceg végül elmondta a történteket feleségének, aki ugyan annyira nem lepődött meg, sokkal inkább szomorú volt a hír hallatán. 

Harry herceg és felesége általában arról beszél a legnagyobb problémaként, hogy a Buckingham-palota sosem védte meg őket a sajtóban folytatott lejáratókampánnyal szemben.

(Borítókép: Harry herceg és Vilmos herceg. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty)