A színművész példaképeként tekintett Psota Irénre, akinek legendás napszemüvegét és parfümjét a mai napig nagy becsben tartja.

A mai napig mély tisztelettel beszél Psota Irénről Csákányi Eszter, aki példaképének tartja a színészikont.

„Till Attila annak idején többször megkeresett, hogy szerepeljek a Propaganda című műsorában. Mindig úgy voltam vele, hogy szívesen, de majd ha lesz olyan történés. Mikor Psota Irén meghalt eljött ez a pillanat. Egyeztettünk a stábbal, elkísértek a temetésre, elmentünk édesapám sírjához is és a "temetőn keresztül" beszéltünk az életről. Nagyon érdekes megemlékezés volt” – idézte fel mindezt Csákányi Eszter, aki igazán nagyra tartotta Psota munkásságát.

„Mikor meghalt felkutattam az egyetlen örököst és jeleztem neki, hogy – természetesen nem ingyen – de szeretnék kapni Psota Irén legendás fejdíszeiből, fülbevalóiból, hogy ezzel is megőrizhessem az emlékét. Elhívott Psota Irén lakására, ami akkor már igencsak ki volt pakolva, de a díjai még ott álltak a szekrény tetején. Volt benne valami szomorú, hogy ezek a díjak csak az érintetteknek fontosak. Senki mást nem érdekel kinek, milyen elismerése van” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Csákányi Eszter, aki igazi ereklyéket kapott az örököstől.

„Már-már zavarbaejtően kedves volt, nem fogadta el a pénzt, de mégis nekem adott olyan dolgokat is, amelyek igazán személyesek. Így kaptam meg Psota Irén utoljára viselt napszemüvegét és a parfümjét is. A mai napig nagy becsben tartom ezeket” – mondta Csákányi Eszter.

(Borítókép: Csákányi Eszter Papajcsik Péter Fotó: Index)