Három különböző generációt képvisel az a három hollywoodi sztár, aki ma fújhatja el a születésnapi gyertyákat.

Orlando Bloom

Az angol származású színész, Orlando Bloom a mai napon ünnepli 46. születésnapját. Bloom a nyolcvanas évek vége óta aktív szereplője a külföldi filmiparnak: olyan neves klasszikusban láthattuk, mint például A Gyűrűk Ura, A Karib-tenger kalózai filmsorozat, vagy a Trója című film.

A világhírű énekesnővel, Katy Perryvel 2016-ban ismerkedtek meg, az akkori Gloden Globe-díjatadó utáni partin. Bár egy évvel később szakítottak, a szünet nem tartott sokáig, ugyanis 2018-ban újra egymásra találtak, 2019-ben pedig bejelentették eljegyzésüket. Szerelmüket egy mára már kétéves kislány, Daisy Dove Bloom koronázta meg. A színésznek van egy kisfia is, aki a Miranda Kerrel folytatott házasságából született.

Bloom és Perry nemrég hazánkba is ellátogatott, akkor az énekesnő születésnapját ünnepelték egy belvárosi étteremben. A színész később nyilatkozott arról, hogy mennyire jól érezték magukat Budapesten.

Bloom legújabb sorozata, a Carnival Row még 2019-ben indult el és nemrég debütált a második évad előzetese. Bloom karaketere Rycroft Philostrate, aki több gyilkosság ügyében kezd el nyomozni. A sorozat másik főszereplője Vignette Stonemoss, akit Cara Delevingne alakít.

Patrick Dempsey

Az amerikai színészről kevesen tudják, hogy nemcsak a színjátszás terén voltak ambíciói. Autóversenyzőként is tevékenykedett, ám a Grace klinika című tévésorozatban nyújtott alakítására olyannyira felfigyeltek a filmiparban, hogy a későbbiekben egyik ajánlatot kapta a másik után, így a kormány mögé ülni már nem maradt ideje.

Dempsey ma az 57. születésnapját ünnepli a családja körében, ugyanis 24 éve él boldog házasságban Jillian Fink oldalán. A párosnak ez idő alatt három gyermeke született: a 20 éves Talula Fyfe Dempsey és a 15 éves ikrek, Sullivan Patrick Dempsey és Darby Galen Dempsey.

Bár a színész legújabb filmje, a Bűbáj című alkotás második része nemrég debütált az egyik népszerű streamingszolgáltatónál, az igazán nagy feltűnést új frizurájával keltette, ugyanis saját maga nyírta le göndör fürtjeit. Állítása szerint ezt egy titokzatos új szerep kedvéért tette, amely miatt a későbbiekben kiszőkítik rövid tincseit.

Liam Hemsworth

Listánk legfiatalabb tagja a mai naptól fogva 33 éves Liam Hemsworth. Bár az ausztrál színész már 2010 előtt is több alkotásban felbukkant, a világhírnevet mégis az akkor megjelent Az utolsó dal című film hozta meg neki. A filmben Miley Cyrus oldalán játszott, akivel akkor kezdődött közel egy évtizedig tartó viharos kapcsolata.

A páros többször is szakított az évek során, majd rendre újra egymásra talált. 2018-ban össze is házasodtak, de a frigy csupán két évig tartott. Egyes állítások szerint Cyrus a mai napig nem heverte ki a válását, erre a legújabb dalaiban is vélnek utalásokat felfedezni a rajongók.

Hemsworth számára több ikonikus alkotást is tartogat a jövő, ugyanis ő veszi majd át Henry Cavill szerepét a Vaják című sorozatban. Továbbá lehetséges, hogy őt köszönthetjük majd a legújabb James Bondként a mozivásznon. Sok a találgatás azzal kapcsolatban, hogy vajon ki lehetne a legideálisabb új 007-es ügynők, de egyelőre úgy tűnik, az ausztrál szülinapos lesz a befutó.

George Lazenby – aki 1969-ben játszotta el James Bond karakterét az Őfelsége titkosszolgálatában című filmben – szerint is Hemsworth lenne a tökéletes választás, ugyanis jó a filmes önéletrajza, van tapasztalata a médiafigyelem kezelésében, nem mellesleg kifejezetten jó kiállású színész, olyan, amilyennek Bondnak lennie kell.

(Borítókép: Liam Hemsworth. Fotó: Getty Images)