Hiába tűnik úgy sokszor a filmvásznon, hogy a színészek között csak úgy izzik a levegő, néha ez csak a filmsztárok profizmusának köszönhető. Alább olyan filmcsillagokról olvashat, akik szerelmespárt alakítottak, ám titokban utálták, hogy közel kell kerülniük egymáshoz az intim jelenetek során.

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper 

A két színésznek több alkotásban is volt szerencséje együtt játszani, de a Napos oldal című film forgatásáról nem távozták jó emlékekkel. 

A csók végén Jennifer közölte, hogy »nedvesen csókolok« és nem bóknak szánta

– emlékezett vissza Cooper a csókolózós jelenetre.

Nicole Kidman és Hugh Jackman 

Kidman és Jackman az Ausztrália című alkotásban alkottak egy párt, azonban a film hiába lett olyan sikeres, a színészek sokszor kellemetlen pillanatként élték meg az összebújos jeleneteket. 

„Először is. egy hetven fős stáb előtt csókolózni eleve nem felemelő, ráadásul Nicole és a feleségem régi barátnők, hiszen régen együtt laktak és a mai napig jóban vannak, így pláne kényelmetlen volt” – jegyezte meg Jackman.

Shailene Woodley és Miles Teller 

Listánk következő két fiatal színésze is több alkotásban tűnt fel együtt, de amikor szerelmespárt kellett alkotniuk, rájöttek: nincs meg köztük a kémia. Teller szerint ez azért is lehetett, mert a színésznő kellemetlen szagú és ízű gyógynövényeket rágcsált a forgatási szünetben. Woodley pedig azért volt kiakadva, mert partnere izotóniás italt ivott pont a csók előtt, így egyikük számára sem volt kellemes az élmény.

Helena Bonham Carter és Woody Allen 

Carter és Allen között az 1995-ös Hatalmas Aphrodité című filmben csattant el egy csók. Nem sokan feltételezték, hogy a rendezőként is tevékenykedő színész a világ legjobb csókolója lesz, de Carter még kiábrándítóbb élményről számolt be.

„Woody előre kifejtette, mit nem csinálhatok, például, hogy

»nincs folyadék-átvitel«. Ez már eleve bántó volt,

a csók maga pedig olyan, mintha a Berlini falat smároltam volna le” – mondta Carter.

Ashley Tisdale és Zac Efron 

A High School Musical sztárjainak csókja nem személyes ellentétek miatt volt kellemetlen, vagyis bizonyos szempontból mégis, Tisdale ugyanis így nyilatkozott:

„Szinte gyerekkorunk óta ismerjük egymást, ezért eleve fura volt csókolózni, amikor pedig Zac poénból nyelvezni próbált, nevetve ellöktem magamtól és ráripakodtam, hogy mit művelsz?!” – emlékezett vissza az egykori Disney-sztár.

Morena Baccarin és Ryan Reynolds

Sokan irigyelték a színésznőt, amiért megcsókolhatta Reynoldsot a Deadpool forgatásán, de Baccarin szerint ez közel sem volt olyan élvezetes, mint látszott.

„Az utolsó filmes csóknál Ryan latexből készült maszkot viselt, ami nemcsak ronda volt, de elképesztően büdös gumi-szagú is” – tért ki a részletekre.

Zoe Saldana és Orlando Bloom

A 2004-es Menedék című film két főszereplője Saldana és Bloom volt. Sokan meglepődtek rajta, mikor a színésznő elárulta, hogy utált csókolozni a színésszel, konkrétan az undorító kifejezést használta Bloomra. A színésznek sem voltak kellemes emlékei a jelentről:

„Az akkori pasija pont meglátogatta Zoét a forgatás alatt és ott állt a stábtagok között, én meg mondtam neki, hogy vedd már ki a nyelved a számból, a barátod néz minket! Borzasztó kínos volt” – magyarázta.

Rachel McAdams és Ryan Gosling

A Szerelmünk lapjai forgatása arról szólt, hogy a két főszereplő állandóan veszekedett, ami alól a csókjelenet sem volt kivétel. Mindenki nyűgös volt, amiért az esőben, vizesen kellett dolgozniuk és annyira nem akart sikerülni a dolog, hogy Gosling a stáb előtt kiabált a rendezővel, hogy hozzon neki egy másik színésznőt, mert ő képtelen tovább dolgozni McAdams-szel. Szerencsére a rendező hajthatatlan volt, a film kasszasiker lett, sőt: Gosling és McAdams utána három évig egy párt alkottak.

(Bien)

(Borítókép: Nicole Kidman és Hugh Jackmann. Fotó: Getty Images)