Január 23-án indul a TV2 új napi sorozata, a Hazatalálsz, amelyben Lékai-Kiss Ramóna is szerepet kapott.

A színész-műsorvezetőnő Trixi szerepét alakítja, ami – elmondása szerint – több szempontból is kihívást jelentett a számára, s nem csak azért, mert egy alkalommal balesetet szenvedett a forgatás során. Elesett, ám ez az esés nem volt betervezett.

„Egy kicsit spoilerezek: én a krimi vonalat fogom erősíteni – mármint nem én, hanem Trixi (Lékai-Kiss karaktere – a szerk.).  Menekültem egy nádasban, magassarkúban és azt olyan jól csináltam, hogy véletlenül

megcsúsztam és elestem. Teljes testsúllyal ráestem az amúgy is kicsi kisujjamra.

Ő bánta, de az adneralin vitt tovább, úgyhogy megvettük azt a jelenetet, és a nézők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy majd adásban ezt az ujjtöréses jelenetet láthatják ” – súgta meg a Blikk riportjában a színész-műsorvezetőnő, aki a Dancing With The Stars című showműsorban is sokakat meglepett azzal, hogy sérült ujjal vezetett műsort.

„Miután eltört, még 24 óráig dolgoztam. Biztos semmi baj, csak egy picit meghúztam – gondoltam. (...) Három hét sín, de azt beszéltük meg a doktor úrral, hogy egy hét múlva megnézzük, tudunk-e finomítani ezen a bumszlin, de Holdampf Linda és Demeter Ricsi tökéletesen megoldotta ezt a feladatot. (...) Abszolút tudok mellette dolgozni, nem fáj. Kicsit zavaró nyilván, mert az ember ilyenkor jön rá arra, hogy egy kisujj, amiről azt gondolnánk, hogy nem is kell, mennyi mindenhez mégiscsak kell” – mondta akkor az egygyermekes sztáranyuka, akinek nem az a keze sérült, amelyben a mikrofont tartja, de a stylistok kitalálták, hogy hogyan takarják el a kötést.

Minden este az adott ruhához illő anyaggal vagy dísszel vonták be a fáslit.

Lékai-Kiss korábban a TV2 kameráinak is mesélt szerepéről. Mint kiderült, Trixi egy elég nehéz sorsú lány, akit elhagytak a szülei, ezért nevelőintézetben nőtt fel.

(Borítókép: Lékai-Kiss Ramóna. Fotó: TV2)