Az előadó elsőre nehezen barátkozott meg a dauerolt frizurával, ám ez később nemcsak védjegye lett, de sikeréhez is hozzájárult.

Szinte egy percre sem áll meg Soltész Rezső, aki 77 évesen is olyan aktív, hogy koncertjei és lemezei egymást érik. Az előadó igyekszik kihozni a jelenből a lehető legtöbbet.

„A Szóljon hangosan az ének című dallal nagyon sokan azonosítanak, aminek örülök. Ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék csak a múltból élni. Igyekszem kihozni a jelen helyzetből is a lehető legtöbbet. Ha valamit elhatározok, akkor nem állok meg. Ha nem is jön össze elsőre, nekifutok újra. Akár háromszor is, három különböző oldalról megközelítve. Ez visz előre és persze a közönség szeretete és érdeklődése” – árulta el az énekes, aki sikert sikerre halmoz évtizedek óta. Soltész Rezső nem tagadja, hogy karrierje elején sokat tett hozzá sikeréhez ikonikus frizurája. A dauerolt fürtöket ma már azonban nem vállalná be.

„A család fodrászától jött az ötlet, hogy kipróbáljunk egy ilyen frizurát. Eleve hosszú, vállig érő hajam volt, mint akkor a legtöbb beatesnek. Ebből a hosszúságból pedig már lehetett göndör hajat készíteni. Mikor elkészült mindenki nagyon elégedett volt vele, nekem viszont fura volt mikor először tükörbe néztem. Aztán persze megkedveltem, bár az tény, hogy Aradszky László felesége tanított meg viselni azt a frizurát. Egy televíziós műsor felvételén – amin én is részt vettem – ő volt a fodrász, nekem viszont fogalmam sem volt róla, hogy ezzel a frizurával hogyan kell megjelenni.

Ő tanított meg a dauerolt haj gondozására, viselésére.

Nagy macera egy ilyen frizura. Tíz éven keresztül – a zenei adottságaim mellett – ez is hozzájárult a sikeremhez, divatot teremtettem vele. Ma már nem vállalkoznék egy ilyen frizurára, akkor minden lehetőséget sikerült kiaknázom vele a zenei életben. Most már más eszközökkel próbálom meg ugyanezt elérni és továbbra is a lehető legtökéletesebb előadást nyújtani a közönségemnek” – árulta el a Sláger Kult műsorvezetőjének, S. Miller Andrásnak Soltész Rezső.

(Borítókép: Soltész Rezső Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)