Bárpulton, forrónaciban táncoló pultos lányok, szájba locsolás és tomboló zene: a szexista, de annál sikeresebb bár és szereplői történetét 2000-ben mutatták be a mozikban Sakáltanya címmel. A film óriási sikert aratott, a nevet akkoriban több, újonnan nyíló külföldi és hazai vendéglátóhely is megpróbálta felhasználni. Lássuk, milyen nőkké váltak mára a forrónacis csajok.

A Sakáltanya főszereplőnői szinte kivétel nélkül mind a húszas éveikben voltak, amikor forgatták a filmet. Mára ketten is akadnak közülük, akik beléptek az ötödik X-be, de nyugodtan letagadhatnának pár évet. Alább megmutatjuk, hogy néztek ki a színésznők akkor, majd azt is láthatja, milyenné váltak.

Tyra Banks

A legsikeresebbnek mind közül Tyra Banks mondható, aki főként modellként és televíziós személyiségként épített karriert. Nevéhez köthető a nagy sikerű, összesen 24 évadot megélt Topmodell leszek! című reality, valamint a saját nevével fémjelzett beszélgetős műsor, a The Tyra Banks Show, amelyért két Emmy-díjat is kapott. A Time magazin az egyik legbefolyásosabb afro-amerikai nőként tartja őt számon. Filmben 2009 óta nem szerepelt, utoljára a Hannah Montana: The Movie című filmben tűnt fel egy mellékszerepben. A Sakáltanya forgatásának idején 26 éves volt, az októberi bemutatót követően, 2000. decemberében töltötte be a 27-et. A múlt hónapban lett 49 éves. A filmben Zoe karakterét alakította.

Maria Bello

A Sakáltanya tulajdonosának, Lilnek a szerepébe az akkor 33 éves Maria Bello bújt. Ő színészi pályán maradt, sokaknak a Vészhelyzet című sorozatból is ismerős lehet. Bello idén tavasszal tölti be 56. életévét. A munkában máig aktív, ellentétben a közösségi médiával: a színésznő novemberben úgy döntött, elhagyja az Instát, mert érzése szerint az rossz hatással van a világra.

Bridget Moynahan

Az egzotikus szépségű Rachel karakterét megtestesítő Bridget Moynahan a film készültekor 29 éves volt, néhány hónap múlva azonban már az 52-t tölti. A közösségi oldalán aktív életet él, és máig színésznőként keresi a kenyerét – írja a TWN. Legutoljára a 2019-es Crown Vic című alkotásban játszott, de legismertebb alakításait a Szex és New York című sorozat Natasha Naginsky-jeként és a John Wick-filmek első két epizódjának Helen Wick-jeként nyújtotta.

Piper Perabo

A forgatások idején 23 éves Piper Perabo alakította a Sakáltanya főszereplőjét: a huszonéves Violet Sanford New Yorkba megy, hogy megvalósítsa az álmát és világhírű dalszerző legyen. A zeneiparban tett sikertelen próbálkozások sorozata után a Sakáltanya nevű bárban vállal munkát: hogy meg tudjon élni, ledobja jó kislányos ruháit és a többiekkel együtt ő is forrónaciban pörög a rúdon a bárpult tetején, hogy kielégítse a kizárólag férfi vendégek igényeit. Természetesen egy romantikus szál is kialakul a történet során, nem mellesleg a film sikerével egy egész világ ismerte meg LeAnn Rimes nevét. Bár feltehetőleg a legtöbben már látták a filmet, a végét mi itt akkor sem áruljuk el. Szóval ha még nem látta, vagy nem emlékszik rá, és kíváncsi, mi lesz Violet Sanford sorsa, akkor irány az internet, és nézze meg! Hogy a jelenleg 46 éves színésznőé mi lett, az köztudott: ő is a pályán maradt, sokan a Kettős ügynök című sorozatból ismerhetik még. Ma is gyönyörű nő, aki rendszeresen vendég a vörös szőnyeges eseményeken.

Izabella Miko

A lengyel származású Izabella Miko még csak 19 éves volt, amikor a Sakáltanya a mozikba került. A táncos-színésznő máig aktív a pályáján, legutoljára az NCIS: Hawaiʻi című sorozatban alakított epizódszerepet. Január 21-én töltötte be a 42-t. Utólag is nagyon boldog születésnapot kívánunk neki!

(Borítókép: Jelenet a Sakáltanya című filmből. Fotó: Getty Images)