Ritkán áll a nyilvánosság elé Kashmira Cooke, Freddie Mercury egyetlen húga. Sokan el is feledkeznek róla, pedig a mai napig él és virul a Zanzibáron született, jelenleg 71 éves asszony.

Aki vérbeli Mercury-rajongó, vagy csak látta a 2018-as Bohém Rapszódia című filmet, az tisztában van vele, hogy a legendás énekesnek volt egy kistestvére, a nála 6 évvel fiatalabb Kashmira. A lány 1952-ben jött világra, bátyja szinte születésétől fogva a tenyerén hordozta őt. A nő néhány korábbi interjú során elárulta, hogy rajongott a sztár kensingtoni otthonáért, ahol gyakran meglátogatta őt, és sokat beszélgettek.

Mercury háza kertjét japán stílusúvá alakíttatta, mivel az ázsiai ország volt az egyik kedvenc helye.

Kashmira számára óriási tragédia volt, amikor elveszítette a testvérét. Emlékét a mai napig őrzi és bármikor szívesen nyilatkozik róla. Bátyja '91-es halálát követően édesapjuktól, Bomi Bulsarától 2003 decemberében, anyjuktól, Jertől pedig alig több mint 6 éve, 2016 novemberében kellett örökre elbúcsúznia. Mindennapjait a nyilvánosságtól elvonultan éli, ezért az életéről kevés információ lelhető fel az interneten. Annyit tudni róla, hogy egy ideig Roger Cooke zenei producer és szövegíró volt a férje, de végül negyven év után csendben elváltak. Két gyereket neveltek fel, Jamalt és Nathalie-t – írja a Femina.hu.

(Borítókép: Freddie Mercury. Fotó: Getty Images)