A színésznő évek óta kölcsönzi a magyar hangot Gillian Andersonnak, ám a The Crown szinkronizálását mégsem rá bízta a streaming-szolgáltató.

Szinte már elképzelni sem tudja a magyar közönség azt, hogy Gillian Anderson, akinek évek óta Náray Erika kölcsönzi a magyar hangját ne a színésznő ikonikus szinkronhangjának köszönhetően szólaljon meg magyarul.

„Az X-akták volt életem első Gillian Anderson szinkronizálása, utána jött a többi. Most dolgozom egy filmjén is, illetve a Sex Education című sorozatban is én szinkronizálhatom őt” – mondta a színésznő, aki A korona című sorozatban nem kapott lehetőséget a brit-amerikai színésznő szinkronizálására.

„A The Crown-ban ő alakította Margaret Thatchert és mivel tudták, hogy mindig én szinkronizálom őt meghívtak a castingra. Az amerikaiak mindig ragaszkodnak a castinghoz, természetesen elmentem. Ott például túl fiatalnak találták a hangomat, túl dallamosnak, ami egyébként jogos. Thatcher és az őt alakító Gillian Anderson is rendkívül száraz hangon beszélt, ezért úgy döntött a Netflix, hogy ezt most nem rám bízza” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Náray Erika, aki nem bánja, hogy mindez így alakult.

„Azt szoktam mondani, hogy ő nem én vagyok. Ez nem egy örökbérlet, azért, mert egyszer én szinkronizáltam nem azt jelenti, hogy most már örökre így lesz. Szerintem a Netflix jól döntött, amikor Fehér Annára bízta ezt a szerepet. Az ő hangja máshogy közelítette meg ezt a karaktert, mint az enyém és ez teljesen rendben van. Annak örülök, ami van és nem azon kesergek, ami nincs. Boldog vagyok, hogy tízből nyolc esetben én lehettem Gillian Anderson magyar hangja és nem azon siránkozom, hogy kétszer nem én kaptam a szinkront” – mondta a műsorban. 

(Borítókép: Náray Erika Fotó: MTI)