Az X-Faktor 12. évadának korábbi hírével ellentétben idén ősszel szünetre megy a tehetségkutató, helyette a TV2-n több mint egy évtizede bemutatkozó the Voice kap helyet az RTL műsorán.

A Media1 több megbízható iparági forrásból úgy értesült, hogy bár tavaly ősszel már a jelentkezők toborzását is megkezdte az RTL az X-Faktor következő, 2023-ra beharangozott 12. évadába, a csatorna egy versenypályázaton elnyerte a the Voice formátumának jogait, a jogtulajdonossal pedig már alá is írt egy szerződést arról, hogy még idén képernyőre kerül a műsor.

A külföldön hatalmas sikernek örvendő Voice idehaza is többeknek ismerős lehet, ugyanis közel 11 évvel ezelőtt, 2012-ben a TV2 tűzte műsorra The Voice – Magyarország hangja címmel. A formátum sikerességéről árulkodó lehet, hogy a konkurens csatornán nem élte meg a második évadot, mindenesetre az RTL idén tesz vele egy kísérletet. Az X-Faktor rajongóinak sem kell csüggedniük, hiszen a csatorna úgy tervezi, a későbbiekben ez a műsor is visszatér, akárcsak korábban.

Legutóbb 2015-ben szüneteltették az X-Faktort, abban az évben ugyanis a Hungary's Got Talent című tehetségkutató került az RTL műsorára. A Got Talent- és az X-Faktor-formátum birtokosa egyébként egy és ugyanaz a személy: mindkét műsor jogaival a neves brit televíziós személyiség és producer, Simon Cowell rendelkezik.

A Media1 a Voice-ról szóló hír kapcsán az RTL-t is megkereste, ám egyelőre nem kapott hivatalos választ a csatornától. A kereskedelmi televíziónál mindenesetre úgy vélekednek, hogy egy-egy műsornak időnként pihenőre van szüksége ahhoz, hogy a nézők aztán újult erővel térjenek vissza hozzá. 

(Borítókép: A francia the Voice. Fotó: Shutterstock)