Képeslapok, jegyzetfüzetek, egy kézzel írt telefonkönyv és fotóalbum is található abban a csomagban, amelyet Antal Imre hagyatékaként kínál egy antikvárium.

Antal Imre könyvtárának tételeit és iratait, összesen 294 darab kötetet, 171 iratot és 196 kottát, mindezen kívül pedig díszokleveleket, egy kézzel írt telefonkönyvet, különböző turnéanyagokat, megállapodásokat, kórházi leleteket, jegyzetfüzeteket, határidőnaplót, számlatömböket, valamint  Antal Imre édesapjának beragasztott fotókkal és képeslapokkal tarkított albumát, illetve az egykori tévés nagyapjának kézírásos jegyzetfüzetét is megtalálni abban a csomagban, amely Antal Imre eladó hagyatékát képezi egy fővárosi antikváriumban.

„A neves televíziós személyiség és humorista, Antal Imre könyvtárának és iratainak tételei, valamint néhány eredeti fotó és egyéb személyes tárgyak. A gyűjtemény darabjainak jelentős részében Antal Imre tulajdonosi bejegyzése, vagy neki szóló ajándékozási beírások találhatók. Hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok (többek között Sólyom Lászlótól és Szilágyi Jánostól), kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai alkotják ezen különleges gyűjtemény gerincét" – vette észre a hagyatékot hirdető sorokat a Bors.

A színház- és médiatörténeti ritkaságnak számító csomagot az antikvárium eredetileg 2 millió 500 ezer forintért értékesítette, ám egy ideje

1 millió 800 ezer forintért szerezhető meg.

Egy ország imádta

Antal Imre a magyar televíziózás ikonikus alakja volt. Műsorvezetőként, humoristaként, színészként tevékenykedett, emellett érdemes művész, a Magyar Televízió örökös tagja, valamint Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész volt, az Országos Filharmónia szólistájaként a világ minden szegletében fellépett.  

Pedagógusok gyermekeként született 1935-ben, Hódmezővásárhelyen. Szülei orvosnak szánták, ám végül zenei gimnáziumban, majd a Zeneakadémián tanult tovább. Diplomamunkájához tanítványt vett maga mellé, ő oktatta zongorából az akkor 8 éves Presser Gábort. Hatalmas nemzetközi karriert futott be az Országos Filharmónia szólistájaként, ám jobb kezének hirtelen fellépő ízületi gyulladása miatt ezt a pályát nem folytathatta. Élete a '70-es évek elején egzisztenciális válságba jutott, ezután a Magyar Televízióhoz került. Első műsora egy „házaspárbaj” volt, melynek hatalmas sikere nyomán rábízták a Halló fiúk, halló lányok! című nemzetközi ifjúsági vetélkedő vezetését. Innentől felfelé ívelt tévés karrierje, magánélete azonban hányatott volt: édesanyjával élt együtt, akinek halála után élete lejtőre került. Nem vetette meg az alkoholt és a dohányzást, magányosan, elhagyatottan, egyre betegebben élt. Egy régi barátja, Jenei József segített rajta azzal, hogy szentendrei házába fogadta. 2006 őszén állt ismét kamerák elé az RTL Klubon, ám a Szeszélyes évszakok 5. adásának leforgatása után betegség miatt visszavonult. Végbél-daganatot diagnosztizáltak nála, élete végén két hónapon át egy Hospice házban kezelték. Végül 2008. április 15-én hunyt el, 26-án kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben.

(Borítókép: Antal Imre. Fotó: MTI)