Egy elkeseredett, önmagából kikelő férfit alakít egy kisfilmben a Megasztár egykori szívtiprója. Az alkotás végkifejlete horrorisztikus módon mutatja be a féltékenység szülte családon belüli erőszakot.

Hétköznapi szörnyeteg: ezt a címet viseli Helmeczi Benjamin legújabb kisfilm-sorozata, amelynek első részében Torres Dani, a TV2 Megasztár című tehetségkutatójának 2004-es, második évadának felfedezettje játssza a főszerepet. Az Évforduló című, nagyjából 10 perces monodrámában az újabban színészként is tevékenykedő ecuadori-magyar zenészt egy megzuhant férfi képében láthatjuk, akinek párkapcsolati évfordulója nem várt fordulatot vesz:

a romantikus hangulathoz ugyan minden adott a vörösbortól a gyertyáig, ám az önfeledt ünneplésig el sem jutunk. A jeles alkalom ugyanis tragédiába torkollik.

„Színészként mindig azokat a szerepeket keresem, amelyek az emberi lélek bonyodalmairól, mélységeiről és az élet meglepetéseiről szólnak. Nagyon megörültem, hogy engem tiszteltek meg a szereppel, amelyben egy szinte elképzelhetetlenül nehéz helyzetet kellett bemutatni. A teljes reményvesztettség, a legvégső elkeseredés, az utolsó pillanat. Ez egy nekem való kihívás volt, imádtam! – árulta el Torres Dani, aki az RTL Reggeli című műsorában egy októberi vendégeskedés során hozzátette: 

Nagyon-nagyon mélyre kellett színészként lezúzni. Amikor vége van a világnak számodra, és tényleg vége kell, hogy legyen a világnak. Minden volt, sírás-rívás, sikongatás

– fogalmazott Torres, aki a szerep vállalásával egy múltbéli barátnőjével kapcsolatos traumát szeretett volna végleg elengedni.

A zenész azóta sem tétlenkedik: február 10-én a Füge Udvarban lép fel Budapesten, legújabb, 19 dalos, RAW című akusztikus lemezének első két dala pedig még tavaly október végén debütált. A többi azóta is várat magára, ám jelenleg úgy tudjuk, Egyiptomban piheni ki eddigi fáradalmait.

Ha segítségre van szüksége

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon. 

(Borítókép: Torres Dani. Fotó: Kaszás Tamás/Index)