A szintén milliárdos Paula Hurd és a Microsoft alapítója közös hobbijuknak köszönhetik megismerkedésüket.

Bill Gates megerősített források szerint egy ideje egy párt alkot a világ legnagyobb, 1977-ben alapított üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége, az Oracle Corporation vezérigazgatójának özvegyével, Paula Hurddal. Hivatalosan akkor vállalták fel kapcsolatukat, amikor kettesben sétáltak egy ausztrál városban.

Szinte elválaszthatatlanok, már több mint egy éve együtt vannak. Mindenhol úgy hivatkoztak Paulára, mint a titokzatos nő, pedig a közeli barátai előtt Gates mindig felvállalta őt

– nyilatkozta az üzletember egy barátja a Daily Mailnek.

Mark Hurd

Paula néhai férje, az Oracle egykori vezérigazgatója 62 évesen, 2019-ben hunyt el, miután több hónapnyi kezelés után szervezete feladta a küzdelmet a rák ellen. Az üzletember közel közel 500 millió dolláros (közel 180 milliárd forint) vagyont hagyott hátra.

Paula Hurd korábban technológiai vezetőként tevékenykedett, jelenleg rendezvényszervezőként dolgozik és filantrópnak vallja magát. A 60 éves özvegy és Gates útjai már évekkel korábban is keresztezték egymást, ugyanis mindketten szenvedélyesen szeretik a teniszt. Számos meccsen – köztük 2015-ben – látták már őket egymás mellett ülni. Pár hónappal korábban pedig Hurd és a Microsoft alapítója egy ausztrál meccsen vett részt.

Az új szerelemnek köszönhetően mindkét család bővült, ugyanis Gates előző házasságából három leánygyermek született, a 20 éves Phoebe Adele Gates, a 26 éves Jennifer Catherine Gates és a 23 éves Rory John Gates. Hurd pedig két gyermek büszke édesanyja, ők Kathryn és Kelly Hurd.

(Borítókép: Bill Gates. Fotó: Getty Images)