Az orvosok szerint szükségtelen a termék használata.

Kourtney Kardashian legújabb üzleti húzásával magára haragította nemcsak számos rajongóját és vásárlóját, de több szakembert is. Az üzletasszony a Lemme nevű vitamin- és táplálékkiegészítő termékcsaládjának részeként nemrég dobta piacra a Lemme Purr nevű „hüvely egészségügyi gumicukrot”, amely állítólag finomítja a vagina ízét és támogatja a frissességét.

A 43 éves celeb mindig is előszeretettel hangozgatta, hogy csakis természetes anyagokat alkalmaz a kozmetikumok terén, ám a nőgyógyászok szerint legújabb termékével szembe megy a cég által képviselt értékekkel.

Az Egyesült Királyságban élő orvos és intim egészségügyi szakértő, dr. Shirin Lakhani azt tanácsolja az embereknek, hogy ne vásárolják meg a terméket.

„Ez a termék azt sugallja, hogy a nőknek egy bizonyos illatúnak kell lenniük. Ez nem normális, ahhoz vezethet, hogy a nők aggódni kezdenek a saját hüvelyük szaga miatt, amikor az teljesen természetes. A hüvelyek öntisztulóak. Nincs szükségük spray-re, gőzölésre, zuhanyzásra vagy parfümökre sem” – állítja a szakértő, aki inkább azt javasolja, hogy a nők inkább az élelmiszerek között keressenek olyan táplálékforrásokat, amelyek segítenek a természetes baktériumflóra fenntartásában, mint például az élőflórás bio joghurt, az olyan erjesztett élelmiszerek, mint a savanyú káposzta, a szűretlen almaecet, a kefir és a joghurtos, tejes italok.

Az illatosított termékekkel végzett túltisztítás vagy öblítés megzavarhatja a hüvely kényes egyensúlyát, ami fertőzésekhez vezethet és befolyásolhatja a szexuális életet is.

A hüvely érzékeny terület. Azt javaslom a nőknek, hogy naponta csak egyszer mossák meg tiszta vízzel és kerüljék az illatanyagokat, színezékeket, tartósítószereket és az erős vegyszereket” – fogalmazott Dr. Lakhani.

(MC)

(Borítókép: Kourtney Kardashian. Fotó: Getty Images)