Hiába várták Kecskeméten az újságírók Galambost Lajost a börtönbe való bevonulása napján, a zenész nem érkezett meg. Mint kiderült, a halasztás hátterében súlyos betegség állhat.

Galambos Lajost, más néven Lagzi Lajcsit víz-, gáz- és áramlopás miatt ítélték 3 és fél év szabadságvesztésre. Február 15-én hajnalban vonult volna a kecskeméti börtönbe, ám nem jelent meg a helyszínen. Mint kiderült, ügyvédjével halasztást kért életveszélyes állapotra hivatkozva.

Dr. Krasznai Dóra a Mokka stúdiójában fejtette ki az eset lehetséges jogi háttereit. A szakértő elárulta, hogy életet veszélyeztető betegség esetén az elítélt első körben három hónapig kérheti az elzárás megkezdésének halasztását, ám később további meghosszabbítást is igényelhet. Ha nem életveszélyes betegség esete áll fenn, akkor családi és egyéb körülményekre hivatkozva is lehetséges halasztást kérni.

Galambos Lajos pár héttel ezelőtt már a TV2 csatornájának is vallott komoly betegségéről. Elmondása szerint köhögési rohamok, légszomj és pánik gyötörte, és olyan fulladási rohamai voltak, amelyek komolyan veszélyeztették az életét. A trombitás már számos vizsgálaton túl van a betegsége kapcsán, ám konkrét diagnózist még nem tudott mondani. 

Olyan fulladási rohamot kaptam, amilyenem még sosem volt

– állította Lajcsi, aki elmondása szerint percekig kapkodta a levegőt.

Hogy valóban életveszélyes állapotban van-e a zenész, az előbb-utóbb kiderül, ám ha meg is kapja a halasztást, dr. Krasznai Dóra szerint komoly keretek közé szorul majd Galambos élete: lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el ellene, valamint arra kötelezhetik, hogy rendszeresen jelentkezzen a rendőrségen. 

(Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)