Néhány héttel ezelőtt jutalmazták Golden Globe-díjjal az Elvis című életrajzi filmben nyújtott alakításáért, de arra is megvan az esély, hogy hamarosan a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat is bezsebeli Austin Butler. A 31 éves színész nem bízta a véletlenre a rock and roll királyának megformálását: amellett, hogy Presley legendás csípőmozgását is hibátlanul betanulta, jónéhány kilót is felszedett, hogy a lehető legtökéletesebben tudja utánozni a legendás énekest.

Butler nem tagadja, hogy komoly áldozatokat hozott Elvis Presley karakterének megformálásáért. Ahhoz, hogy fel tudjon szedni néhány kilót, Ryan Gosling trükkjét alkalmazta, aki a Komfortos mennyország című film miatt ette tele magát mikrózott jégkrémmel. Goslingot végül Mark Wahlbargre cserélték a filmkészítők, mert úgy gondolták, nem hízott meg eléggé a szerephez.

„Úgy hallottam, hogy Ryan Gosling megmikrózta a Häagen-Dazs jégkrémet, és folyton csak ezt itta, amikor a Komfortos mennyországra készült. Szóval én is ezt csináltam. Aztán vettem két tucat fánkot és mindet betömtem.

Tényleg hamar meglátszottak rajtam a pluszkilók. Egy hétig még mókás is volt ezt csinálni, aztán nagyon rosszul kezdtem magam érezni.

Eleinte úgy terveztük, hogy időrendi sorrendben kezdünk forgatni, aztán ezt a tervet gyorsan elvetettük, mert bejött a koronavírus. Lehetetlen lett volna” – magyarázta a Variety podcastjében a színész, hozzátéve, hogy a felkészülés során valószínűleg a hangszálai is megsérültek, akkora hévvel igyekezett megváltoztatni a hangját a film kedvéért. 

( PageSix )

(Borítókép: Austin Butler. Fotó: Tibrina Hobson/Getty Images for SBIFF)