Több mint 140 filmben és sorozatban szerepelt, feltűnt Elvis Presley és Jerry Lewis mellett, valamint férfiak ezrei tekintettek rá szexszimbólumként: Stella Stevens 84 éves korában, február 17-én éjjel örökre lehunyta a szemét.

Stella Stevens 1938. október 1-én született az egyesült államokbeli Mississippi államban található Yazoo városában egy biztosítási eladó és egy ápolónő gyermekeként. Négy éves korában a Tennessee állambeli Memphisbe költöztek. Tizenhat évesen megházasodott, a frigyből egy gyermeke született, a rendezőként és producerként tevékenykedő Andrew Stevens. Házasságának 1957-ben vége szakadt, ezután kezdett el érdeklődni a modellkedés és a színészet iránt. Egyetemi évei alatt belépett az intézmény társulatába, majd az egyik iskolai darabban, a Bus Stop (Buszmegálló) című alkotásban fedezték fel.

Első filmes szerepét a Say One for Me című 1959-es moziban kapta, amelyben együtt játszott a híres színésszel, Bing Crosby-val. Játékáért a következő évben Golden Globe-díjjal jutalmazták, mint az Év felfedezett színésznőjét. Stevens ekkor már a Paramount Pictures alkalmazásában állt, ugyanis a 20th Century-Fox fél év után felbontotta vele a szerződését. A díjátadó után a művésznő karrierje szépen ívelt felfelé, a színészet mellett pedig egyéb ambícióit is sikerült megélnie:

1960-ban a hónap playmate-je volt a Playboynál.

A férfimagazinban többször feltűnt 1965 és 1968 között, majd bekerült a 20. század 100 legszexisebb sztárja közé. A listán a 27. helyen szerepelt. Az 1960-as években ő volt az egyik legtöbbet fényképezett nő a világon.

Nemcsak a magazinokban, a filmvásznon is egyre nagyobb és híresebb szerepeket alakított. 1962-ben Elvis Presley oldalán szerepelt A lányok angyalok című filmben, majd Jerry Lewis mellett tűnt fel a Dilidokiban.

Szerepelt többek között az 1972-es év legnagyobb kasszasikerében a Poszeidon katasztrófa című filmben, de feltűnt például Az ötcentes moziban is. Sorozatokban is előszeretettel alkalmazták. Az 1975-től futó, összesen 3 évadot megélt Wonder Woman című szériában ő alakította például a pilot epizód gonosztevőjét, Marcia náci kémnőt.

Ezen kívül szerepelt többek között az Alfred Hitchcock bemutatja, a Szerelemhajó, a Gyilkos sorok, a Magnum, a Santa Barbara, a Hegylakó ésA fejvadász című sorozatban. Két alkalommal rendezőként is kipróbálta magát, színésznőként az utolsó filmje a Megaconda című 2010-es alkotás volt.

Stella Stevens 1983-tól alkotott egy párt Bob Kulick gitárossal. Valamivel több mint egy évvel később összeköltöztek a színésznő Beverly Hills-i otthonában. Itt éltek egészen 2016 márciusáig, mígnem eladták a házukat, Stevens pedig egy Alzheimer gyógyközpontba költözött. A férfi egészen saját haláláig, 2020 májusáig látogatta szerelmét. Stella Stevens végül 2023. február 17-én éjjel adta fel a küzdelmet a szörnyű kór ellen. Halálhírét a fia, Andrew Stevens erősítette meg.

(Borítókép: Stella Stevens a How to Save a Marriage and Ruin Your Life című romantikus vígjátékban. Fotó: Northfoto)