Az Arany Medve (németül: Goldener Bär) 1951 óta a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíja, melyet minden évben a legjobb filmnek ítélnek oda. Íme a nap képe!

Még novemberben derült ki, hogy Steven Spielberg Arany Medve-életműdíjat kap a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon februárban. A díjat végül az ír énekes, Bono adta át a rendezőnek.

Kedden érkezett meg a német fővárosba az idei Berlinale életműdíjasa, Steven Spielberg, hogy aznap este átvegye az idei első Arany Medvét a Berlinale Palastban, ahol bemutatták legújabb önéletrajzi ihletésű filmjét, A Fabelman családot is. A sajtótájékoztatón Spielberg nagyon kedvesen és alázatosan válaszolt meg minden kérdést, sőt harminc percet rá is húzott a sajtótájékoztatóra.

A rendező először nyert Arany Medve-díjat, míg eddig összesen tizenkilenc alkalommal jelölték Oscarra, ebből háromszor vihette haza a szobrot: 1994-ben a  Schindler   listájáért  kapta meg a legjobb filmért és a legjobb rendezésért járó díjat, 1999-ben pedig a  Ryan   közlegény  megmentése című filmért nyerte el a szobrot a legjobb rendezés kategóriában. Nemrég beszámoltunk róla, hogy Spielberg legutóbbi filmjével  elnyerte hetedik Golden Globe-díját  is.

(Borítókép: Steven Spielberg. Fotó: Kevin Winter/Getty)