Jótékonysági akción vett részt Stohl András, aki többedmagával együtt merült a jeges vízbe, hogy ezzel pénzt gyűjtsön Rebeka számára.

A 8 éves Rebeka súlyos agyvérzéssel jött világra, amikor édesanyjánál komplikációk miatt meg kellett indítani a szülést a terhesség hatodik hónapjában. A kislány 80 dekával, 32 centivel és súlyos agyvérzéssel született meg. Az ilyen korán érkező babák 1-től 4-es fokozatig kaphatnak stroke-ot, Rebeka esetében az agyvérzés 3-as fokozatú volt, ami maradandó károsodással járt.

A kislány jobb oldala teljesen lebénult.

Hogy Rebekát és szüleit is segítség, jótékonysági akciót indítottak a leveleki rozmárok, akik évek óta támogatják a rászoruló gyerekeket. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Leveleken több éves hagyomány, hogy a kihívásokat szeretők megmártóznak télen a Leveleki-víztározó fagyos vizében Mikucza Zsolt tógazda vezetésével. Ők álltak most a kislány ügye mellé, az akcióhoz pedig Stohl András is csatlakozott.

Összesen ötvenen csobbantak a jéghideg vízben, ezzel több mint 700 ezer forintot gyűjtve Rebeka számára, akik a teljes megmozdulást végignézte a tó partjáról.

Az, hogy be kell sétálni és jön fölfelé a hideg, és egyre több időt van bent a lábad a vízben, mert egy idő amíg beérsz, az rendesen fáj. Az elején forró, de utána fájdalmas

– mesélt az élményről a TV2 stábjának Stohl András. Rebeka állapota kapcsán a szülők elárulták, hogy kislányuk egyre ügyesebben bánik egyedül a tolószékével.

Ahogy nő, úgy egyre jobban akarja csinálni

– mondta az édesanya.

(Borítókép: Stohl András. Fotó: Kaszás Tamás/Index)