Jamie Oliver és felesége 31 éve él boldog párkapcsolatban, ez idő alatt összesen öt gyermekük született. Bár lesifotók közül akad néhány, amelyeken a sztárséf a nejével szerepel, Juliette Norton, vagy ahogy férje becézi, Jools ritkán kerül nyilvánosság elé.

Jamie Olivert 1996-ban, 21 éves korában ismerhette meg szélesebb körben a nyilvánosság, amikor a The River Café (Fulham) sous séfjeként elvállalta első szereplését a Christmas at the River Café (Karácsony a River Kávézóban) című dokumentumműsorban. Llewellyn televíziós producer ekkor fedezte fel őt, majd három évvel később megkapta első saját a műsorát, a Naked chef (Főzzünk egyszerűen) című BBC-sorozatot. Ezt több műsor is követte, és Jamie Oliver nevét lassacskán megismerte az egész világ. 

A sztárséf még jóval a világhírnév vagy első szereplése előtt ismerte meg feleségét, Juliette Nortont, akivel 17 éves korában egy duplarandin találkozott Essexben.

Jools különleges szépsége miatt akkoriban modellmunkákat vállalt, egy időben 3 teljes hónapra Japánba költözött. Oliver ez idő alatt több szerelmes levelet is írt kedvesének, akivel aztán Londonba költöztek. Sokáig nélkülöztek, ám a nő mindenben támogatta a párját, aki eközben építgette a karrierjét. Ebben az időben kapott munkát a The River Café-ban, ahol végül felfedezték. Már javában a Főzzünk egyszerűen című műsorának második évadát forgatta, amikor hivatalosan is összekötötte az életét Jools-szal. A nő egyébként többször is feltűnt a sorozatban: az egyik részben például arról győzködte a séfet, hogy csatlakozzon hozzá egy csajos, bulizós estén, Oliver pedig harapnivalókat készített a parti utáni pizsama bulira. Egy másik epizódban az akkor még csak jegyben járó pár a jövőbeli sógorokat szórakoztatta.

Házasságkötésük után az első gyerek sem váratott sokat magára: 2002-ben világra jött Poppy, őt követte 2003-ban Daisy, majd Petal 2009-ben, Buddy 2010-ben, River pedig 2016-ban érkezett. Mielőtt a családjuk legkisebb tagja megfogant volna, Jools többször elvetélt, utóbbinál annyira sok vért veszített, hogyha akkor nem vonult volna egyből kórházba, ma már nem élne – vallotta be korábban a Saying Goodbye Body & Soul podcast-ben. Oliver 2020-ban a People magazinnak árulta el, hogy a házasságuk titka a humorban rejlik. Bár az ő életük sem fenékig tejfel, a sztárséfet a mai napig megnevetteti kedvese.

Ez nem mindig egyszerű, szerintem Jools ideje 40 százalékában utál engem, de a maradék 60 százalék egész jó

– mondta Jamie Oliver, aki legutoljára Valentin-napon osztott meg közös fotót a feleségével az Instagramon.

„Boldog Bálint-napot az én csodálatos feleségemnek, @joolsoliver-nek, aki tinédzserkorom óta az én Valentinom (és ez rengeteg virágot és csokoládét jelent!)... sok szeretetet küldök neked én, illetve Elvis, a legutóbbi crush-od a film óta” – köszöntötte feleségét egy kis humorral fűszerezve a sztárséf.

(Borítókép: Jamie Oliver. Fotó: Getty Images)