Mióta 2011-ben megnyerte a Csillag születik című tehetségkutatót, fokozatosan tűnt el a köztudatból László Attila. A kézdivásárhelyi fiatalember azonban nem adta fel álmait, sőt: ma is aktívan zenél, de az utcán már kevesen ismerik fel.

Különleges, tiszta hangszíne, tájszólása és „Mátyás királyra emlékeztető frizurája” miatt hamar a szívébe és az emlékezetébe zárta az ország Lászlót Attilát. Az énekes csupán 14 éves volt, amikor feltűnt az RTL korábbi tehetségkutató műsorában, a Csillag születik harmadik évadában, melyet végül meg is nyert. A kézdivásárhelyi énekes azonban nem lovagolta meg a műsor adta nagy hírnév hullámát. Magyarországon és Erdélyben is vállalt fellépéseket, mégis keveset lehetett hallani róla. 

László, akinek a hirtelen jött népszerűség felforgatta életét, a minap elárulta, hogyan él most.

„2011-ben volt a Csillag születik, azóta Magyarországon élek, egész konkrétan Szigetszentmiklóson, egy ikerházban, aminek a másik felében a szüleim laknak. Teljes mértékben a zenével foglalkozom, hála istennek,

mindig is a zenéből éltem, nekem ez a hivatásom, a munkám”

– magyarázta a Borsnak a 26 éves  énekes, akinekErdély-szerte több koncertje is lesz idén, így határon túl élő rokonait is meg tudja majd látogatni.

A Csillag születik felfedezettje nemrég Kanadában járt.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy többször is járhattam külföldön énekelni: nemrég jöttem haza Kanadából, tavaly pedig Ausztráliában léptem fel az ottani magyar közösség előtt. Megtisztelő érzés, hogy ilyen távol a hazámtól is magyaroknak, magyarul énekelhetek.”

Az alábbi friss képen Agárdi Szilvia énekesnővel látható.

Hazánkban az utcán már kevesen ismerik fel.

„Nincs már az a fajta megbámulás, ami annak idején volt. Ezt nem is bánom annyira.

Erdélyben azért jobban megismernek. Érdekes, hogy sokan már nem is arcról azonosítanak be, hanem a hangomról, a tájszólásomról” – vallotta be László Attila, akire három éve a szerelem is rátalált, de nem sieti el a dolgokat a lánnyal.

„Kimaxoljuk a randifázist! Az összeköltözésnek és a megállapodásnak még nem jött el az ideje. Nem jó a nagy sietség, megvan a gyümölcsöknek is az érési folyamata: nem jó zölden leszedni az almát. Ehető, de savanyú! Egy kedves ismerősöm azt mondta egyszer: »legyek mindig csak rózsabimbó. Mert ha egyszer kinyílok, utána hamar elhervadok«” – mesélte az énekes.

(Borítókép: László Attila a Csillag születik fináléjában, 2011-ben. Fotó: RTL)