Szirtes Dávid volt a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsor harmadik évadának egyik ígéretes felfedezettje. Az ifjú énekes a hetedik adásban búcsúzni kényszerült a nézőktől, ám továbbra is folytatta a munkát, mi több, jelentkezett a A Dal idei szériájába.

A huszonegy éves énekes a Duna szuper show-jában nem mással, mint első saját szerzeményével méretteti meg magát versenytársaival. Olyan, már ismert zenészekkel száll versenybe, mint Ganxsta Zolee, Kocsis Tibi, Kovács Áron vagy Kocsis Tibi. 

„Nagyon szerettem volna a Sztárban sztár leszek! után rövid időn belül megjelenni az első dalommal, de azt gondolni sem mertem volna, hogy rögtön A Dal 2023 színpadán mutathatom majd meg azt az egész országnak” – jegyezte meg Szirtes, akinek különös kötődése van Az igazi történeted című versenydalához.

A dal szövege lényegében felöleli a gyerekkoromtól a mai napig tartó időszakomat.

Czinke Máté barátomnak meséltem az életemről, majd nemsokkal később megmutatta nekem ezt a szerzeményt. Egyszerűen azonnal elvarázsolt és azonnal a magaménak éreztem. Nem volt könnyű gyerekkorom. A kiskori utolsó éveimet nevelőszülőknél töltöttem, akik nem támogatták a zenei karrierem, de számomra mindig is a zene volt a legfontosabb kapaszkodó. Nem adtam fel soha az álmom, hogy egyszer majd énekes legyek. Most érzem csak igazán, hogy ez az álmom valóra válik” – mondta Szirtes Dávid, akinek első videóklipjét elsők között nálunk tekintheti meg. Íme!

(Borítókép: Szirtes Dávid. Fotó: Csányi István)