A millenniumiaknak, de a Z-generáció első tagjainak is élesen élhetnek az emlékezetükben a Harry Potter-filmek és azok szereplői. A jól ismert trió mellett a Weasley-ikrek is ikonikus karakterei voltak a franchise-nak, nemrég pedig a 37. születésnapjukat ünnepelték. Mutatjuk, mennyit változtak!

Kevesen tudják, de a castingosok bicskája majdnem beletört abba, amikor vörös hajú színészpalántákat, vagy legalábbis színészi adottságokkal rendelkező egypetéjű ikreket kerestek Fred és George Weasly karakterének megformálására. Bár ikreket találtak, természetes vöröseket nem, így James és Oliver Phelpsnek folyamatosan hidrogénezték és festették a haját, sőt a szemöldökét is a forgatások idején. Mi több, az első Harry Potter-film premierjére is festett hajjal érkeztek a hitelesség kedvéért.

A Weasley-ikrek szerepe hosszú éveken át meghatározta a testvérpár életét és karrierútját. Bár a hajfestéket 2011-ben, a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének bemutatása után elhagyhatták, a rájuk aggatott bélyeget csak nehezen. A Potter-filmek után egy-egy film és sorozatszerepet kivéve főként TV- és rövidfilmekben kaptak szerepeket. Legutóbb a Harry Potter 20. évforduló – Visszatérés Roxfortba című HBO Max-alkotásban láthattuk őket újra együtt, míg Oliver legutoljára a Fantastic Friends című Travel Showban alakította önmagát, James-et pedig a Bloody Fury című idei rövidfilmben láthatjuk majd.

Íme a legfrissebb kép kettejükről, miután február 25-én betöltötték 37. életévüket. Úgy tűnik, egy igazi kaland várt rájuk, és egy egzotikus helyen ünnepelhették a születésnapjukat. Eláruljuk: James Phelps, alias Fred Weasley visel hosszú hajat.

(TWN)

(Borítókép: James és Oliver Phelps Fred és George Weasley szerepében a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, 2005-ben. Fotó: YouTube)