Több száz euróval rövidítették meg a műsorvezetőt.

Egy internetes külföldi oldalról rendelt magának egy sporteszközt Barta Sylvia, amikor a csalók áldozatává vált. Eleinte nem gyanakodott semmi gyanúsra a vásárlás során, ugyanis rendkívül hiteles volt az oldal felépítése.

Mivel egy tengerentúlról érkező termékről volt szó, amelyet vámoltatni kell, akkor sem fogott gyanút, amikor arra kérték, hogy kattintson egy linkre, majd adja meg a kártyaadatait.

Az időjárás-jelentő így is tett, majd meglepődött, hogy az adatai megadása után sem történt semmilyen tranzakció sem a kártyáján. Később, amikor éppen a stúdióba tartott, akkor kapta az értesítést sms-ben.

Akkor viszont éppen a TV2 stúdiójába siettem adásba, amikor kaptam egy üzenetet: 420 eurót levontak a kártyámról. Nem tudom elmondani, mennyire megijedtem, senkinek nem kívánom ezt a riadalmat

–vallotta be Barta, akit átszámolva közel 160 ezer forinttal rövidítettek meg.

A történet, azonban folytatódott, ugyanis az első leemelés után egy újabb 540 eurós összeget próbáltak meg eltulajdonítani a kártyáról. Szerencsére ezt a tranzakciót a bank már gyanúsnak ítélte, így megszakította azt.

Barta a Mokka műsorában mesélt a történtekről és reméli, hogy másoknak tanulságos lesz majd ez az eset. A műsorvezető most azon dolgozik, hogy megpróbálja visszaszerezni az eltulajdonított összeget.

(Borítókép: Barta Sylvia. Fotó: TV2)