Nem először fordult elő hasonló kálvária a zenésszel.

Delhusa Gjon az utazás szerelmese és minden körútjáról hazahozott már valamilyen szuvenírt magával. A Mokka stábja a zenész otthonában forgatott, ahol megtekintették Delhusa elképesztő gyűjteményét is. Az egyik kegytárgy hazahozatala, azonban igen kalandosra sikeredett.

Az énekes Tutanhamon halotti maszkjának a replikáját szerette volna hazahozni legutóbbi utazásáról, a reptéren azonban nem nézték jó szemmel, hogy a kezében szerette volna felvinni a gépre a hatalmas emléktárgyat.

Nem repestek az örömtől a csekkolásnál, próbálták megnézni, hogy nincs-e tele valamivel, de üres volt. Nem akartak a repülőre felengedni, kértem, könyörögtem, hogy hadd legyen velem.

–emlékezett vissza kalandos utazására a zenész.

Delhusa állítás szerint nem ez volt az első alkalom egy ehhez hasonló reptéri problémára. Korábban egy indonéziai útról hazatérve fogták meg őt az alkalmazottak, amikor a zenész a kezében akart hozni egy szintén nagyméretű emléktárgyat. Delhusa azt állította, őt nem zavarja a kis hercehurca a reptéren, ugyanis más repülések alkalmával a gitárját nem engedi ki a kezéből, így megszokta már ezt a folyamatot.

(Borítókép: Delhusa Gjon. Fotó: MTI)