A 33 esztendős világklasszis az Instagram-oldalán, egy rövid videóban közölte, anya lesz.

A posztban a pályatársak, így Jakabos Zsuzsanna és Milák Kristóf is egy-egy szóval jellemzi Hosszút, aki a felvétel végén „mother” („anya”) szóval erősíti meg a hetek óta terjedő híreket, miszerint kisbabája lesz. Február elején még így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a jövőjéről:

„Nagy a lemaradásom, visszajönni sosem könnyű, de ígérem, jelentkezem, ha már tisztábban látok. Ám ahogy mondtam, nekem az a legfontosabb, hogy szeretek lejárni az uszodába, sohasem egy amolyan „muszáj” volt az életemben az úszás, és szerintem ez már így is marad. Eredményeket, amelyek a magyar úszósport hírnevét öregbítik, nem csak a vízben lehet elérni. Ebben is hiszek” – mondta akkor Hosszú.

Hosszú 2004-ben robbant be a magyar felnőtt mezőnybe, első nagy sikerét 2009-ben a római világbajnokságon aratta, ahol 400 méter vegyesen diadalmaskodott. Karrierje legsikeresebb időszakának csúcsaként a 2016-os riói olimpián három aranyat és egy ezüstöt nyert: 200 és 400 méter vegyesen győzött, utóbbi számban azóta is érvényben lévő világcsúccsal, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre, míg 200 méter háton második lett. 

Pályafutása során kilenc nagymedencés világbajnoki és 15 Európa-bajnoki aranyat nyert. 

Hosszú eddigi utolsó versenyén, Rómában az Európa-bajnokságon a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként nyert bronzérmet, amely a 97. érme volt világversenyeken (olimpia, vb, Eb) – írja az MTI. 

(Borítókép: Hosszú Katinka Fotó: Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images)