Az énekesnő annyira ráfeszül a Sztárban Sztárban való teljesítésre, hogy saját koncertjein teljesen összezavarodik a koreográfiákat illetően.

Javában dübörög a TV2 Sztárban Sztár című show-műsorának kilencedik évada, amelyben Schoblocher Barbara is hétről-hétre megméretteti magát a minden átalakulásra elszánt sztárversenyzőkkel. A nézők igazi felfedezettként tekintenek a tehetséges énekesnőre, aki a Blahalouisiana nevűszékesfehérváribeat-rock/pop-soul zenekar tagjaként már jó ideje levette a lábukról az underground stílus rajongóit.

Schoblocher az első adásban egyik legnagyobb példaképe, Kovács Kati bőrébe bújva lépett a Sztárban Sztár színpadára. Ezt követően Britney Spears-ként gyűjtötte be a nézői szavazatokat, majd Michael Jackson, aztán Ariana Grande képében énekelt le mindenkit a színpadról. Az énekesnőt nemcsak a közönség imádja egyre jobban, de a zsűri is minden alkalommal dicséri a munkáját. Felkészültségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy saját koncertjein is visszaköszön a fejében egy-egy koreográfia vagy mozdulat, amelyeket eredetileg a tévés szereplésre tanult meg. Ez egy kissé ugyanakkor megnehezíti a dolgát a saját fellépései során, így az utóbbi időben kifejezetten izgul, mielőtt egy hakni során színpadra lép.

„Egy alkalommal hatalmas kavar volt a fejemben. Főleg, miután a Michael Jackson-produkció volt... Hirtelen elkezdett összekavarodni a fejemben a Britney és a Jacko koreográfia, a torkom fel volt jó magasra énekelve... Mondtam is magamnak: Úristen ez nagyon más!” – árulta el a TV2 kameráinak Schoblocher Barbara. Nem csoda, hogy ennyire megragadt benne a Jackson-produkció, elmondása szerint ugyanis ettől az átalakulástól stresszelt eddig a legjobban.

(Borítókép: Schoblocher Barbara. Fotó: Papajcsik Péter/Index)