Miközben Kecskés Enikő és a Szomáliából származó Kafi a szépségét próbálja bevetni a kaland-reality során, a modellek az őket érintő sztereotípiák ellen is küzdeni próbálnak. Rajtuk kívül Völgyi Zsuzsi és Kunovics Katinka sem az edzésen töri a fejét: számukra egy szépészeti termék jelenti a kötelező csomagot.

A TV2 újra műsorára tűzi közönségkedvenc realityjét, ám ez alkalommal egy kis csavarral: az Ázsia Expressz  Felfedezzük Amerikát című műsorban az egymással versengő párosok Mexikóban és Guatemalában mérik össze rátermettségüket. Hogy kik szerepelnek a műsor idei évadában, arról ide kattintva olvashat bővebben.

Az indulók között vannak a Romantic zenekar hölgy tagjai, Völgyi Zsuzsi és Kunovics Katinka is. Utóbbi nem titkolt célja, hogy a nyereményből egy autót vásároljon magának, míg Völgyi Zsuzsi egészen más motivációval vág neki a kalandnak: ő leginkább Katinkát szeretné megijeszteni a dzsungelben, ha eljutnak odáig. 

„Azt tervezem, hogy Katinkát rommá ijesztgetem a dzsungelben mindenféle kígyókkal, pókokkal, bogarakkal, úgyhogy én bekészültem műanyag állatokkal már neki” – árulta el mesteri tervét az énekesnő. A páros a céljaikon kívül abba is beavatta a TV2 riporterét, hogy  

edzés helyett kollagénnel készülnek nekivágni a tengerentúli megpróbáltatásnak. 

A megnyerő külső fontosságát másik két versenyző, Kecskés Enikő és a szomáliai Kafi sem becsüli alá. A modellek úgy tervezik, hogy hasznot húznak bájaikból, és szépségükkel visszaélve előnyhöz juthatnak a szálláskeresések és a segítségkérések során.

Az, hogy két lány vagyunk, bízom benne, hogy csúnya ilyet mondani, hogy vissza tudunk vele élni majd

– fogalmaztak a modellek, akik taktikájuk ellenére a szép nőkre ráhúzott sztereotípiákra is szeretnének rácáfolni. Ezt egy kicsit nehezíti a tény, hogy saját bevallásuk szerint nem tájékozódnak túl jól, sőt, akkor is képesek eltévedni, ha GPS-t használnak. Attól is tartanak, hogy egy idő után megszakadnak a nagy hátizsákok súlya alatt. 

A forgatások jelenleg is nagyban zajlanak, a munkálatok pár hét múlva Guatemalában érnek véget.

(Borítókép: Kecskés Enikő és Kafi. Fotó: TV2)