Idén is tartogatott meglepetést a Glamour-gála. A szakmájukban sikeres nőket, és a kiemelkedő tehetséget ünneplő díjátadó egyik győztese például az öltözékével egy fontos társadalmi problémára szerette volna felhívni a figyelmet.

Átadták a 2023-as GLAMOUR Women of the Year díjakat. Az esemény immár tizenötödik éve ünnepli a nőket, és a női sikereket. A gálát idén is Lékai-Kiss Ramóna vezette, aki a színpadon elmondta, hogy hálás a felkérésért, mely egyfajta megerősítés is számára. A rendezvényen idén is temérdek híresség tette tiszteletét, akik nem feledkeztek el bejelentkezni a közösségi platformokon sem. 

 Díjazottak

„Az év hősnője” különdíjat minden évben egy olyan szervezet vagy közszereplő kapja, melynek vagy akinek hiteles és fontos a társadalmi felelősségvállalása. Ebben az évben ez az elismerés Mérő Veráé, íróé, publicistáé és jogvédőé. Mint mondta, az a célja, hogy a társadalom befogadható tudatosításával hatékonyan tegyen egy áldozatbarátabb, együttérzőbb Magyarországért.

„Ezen a ruhán nekem írt privát üzenetek és kommentek százaiból válogattam ki a „tökéleteseket”. Nehéz volt, a cifrábbak sajnos túl hosszúak voltak, hogy ráférjenek egy ruhára. Ez a helyzet. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezek az üzenetek engem különösebben megviselnének, azonban a helyzet az, hogy pontosan tudom, hogy másokat mennyire viselnek meg az ilyen jellegű üzenetek. Mindazok a nők megkaphatják, akik nem láthatatlanok. Abban a pillanatban, hogy nem vagy láthatatlan, számíthatsz arra, hogy így reflektálnak rád az emberek. Mi nők kikezdhetőek vagyunk” – mondta többek között Mérő, aki szerint hazánkban többé-kevésbé elfogadott, hogy így fejezzük ki a véleményünket. Az író hozzátette, hogy át kell gondolnunk, mi van körülöttünk. 

Az „év énekesnője” kategóriában a Margaret Island együttes frontembere, Lábas Viki vihette haza a díjat. Lábas az elismeréssel a kezében vallott arról, mennyire jó érzés számára, hogy ennyi inspiráló nővel találkozhat, és sok sikert kíván a hazai énekesnőknek.

Az „év színésznője” a számos filmből, sorozatból és színházi előadásokból jól ismert Kovács Patrícia lett.

Sydney van den Bosch pedig az „év közösségimédia-sztárja” kategóriában bizonyult az olvasók kedvencének.

Az „év üzletasszonya” kategóriájában Lilu hasított. A beszédét azzal zárta, hogy mindenki használjon fényvédőt.

Az „év divattervezője” idén Poprádi Flóra (CUKOVY), Az „év sportolója” cím tulajdonosa pedig Pap Bianka paralimpikon, többszörös világ- és európa-bajnok úszónő lett. 

A díjátadót önfeledt parti zárta, ahol szintén jelen volt a hazai sztárvilág színe-java.

(Borítókép: Kovács Patrícia Fotó: Kaszás Tamás/Index)