Mai hírösszefoglalónkban még: Varnus Xavér perbe fogott, Debreczeni Zita kiborult az óraátállításon, Dér Heni sokkal érzékenyebb a második terhessége alatt.

Tolvai Renáta

Két évvel ezelőtt jelentette be Tolvai Renáta és Kállay-Sanders András, hogy 11 év után zátonyra futott a kapcsolatuk. Egyesek szerint az énekesnő már a házasságon gondolkodott, míg az énekes nem tervezett esküvőt.

Először tavaly év végén rebesgették a rajongók, hogy ismét egy párt alkothat a két zenész, miután egy buliban egymás oldalán látták őket. Az eseményről egy videó is készült, amelyen összebújva láthatóak a fiatalok – szúrta ki a Bors.

De szépek vagytok együtt! Örökké tartó boldogságot kívánok nektek! Gyönyörűek vagytok, de szép páros...

– hangzik a videóban a felvételt készítő személy hangja, amit Tovaiék bár nagy mosollyal fogadtak, érdemben nem reagáltak rá.

Ezután hónapig nem lehetett hallani kettejük kapcsolatáról, mígnem Kállay is megjelent Tolvai születésnapján. Egyesek szerint újra egy párt alkotnak, ám okulva a korábbi helyzetekből már nem teszik közzé ezt a közösségi oldalaikon.

Varnus Xavér

Varnus Xavér pár hete egy 15 ezer darabból álló orgonát szállíttatott Mezőlakra. A művész egy orgonaépítő vállalkozót bízott meg a hangszer összeszerelésével, aki szerint nem voltak megfelelőek a munkafeltételek, így nem készült el a szerződésben meghatározott időpontig. Az orgonaművész cáfolta a mesterember állításait, akitől több mint 12 millió forint kártérítést követelt.

„A hangszer szétszerelésére, hazaszállítására, majd a felépítésére szerződtem, abban az esetben, ha a templom munkálatai március 15-ig elkészülnek. A kicsiny templom felében a munkálatok el sem kezdődtek, oda számos szerszám, építési anyag lett behordva. Világítás semmi nem volt, hosszabbítóval hoztak valahonnan áramot, és víz sem volt.

A kiutazás, lebontás szerződés szerinti díját fizette ki, amely három fő külföldi munkája mellett igen csekély térítés. A jogi eljárást nyilván nem kívánom, de állok elébe

– mondta a Blikknek a vállalkozó, aki azt állította: az orgona súlyosan megrongálódott állapotban volt, annak javítására pedig nem szerződtek. Később Xavér olyan dokumentumokat mutatott a sajtónak, amelyek alátámasztják, hogy a két fél megegyezett egymással.

A munka úgy tűnik, az eredeti terv szerint mégis folytatódik, ugyanis a feleknek a legfrissebb hírek szerint sikerült megállapodniuk egymással. A vállalkozó a megállapodás alapján április 30-ra készen lesz az orgonával, mindössze annyi kérése volt, hogy szállást, áramot és világítást biztosítsanak neki és az embereinek.

Debreczeni Zita

A kétgyermekes édesanya elárulta, hogy nagyon zavarónak találja az óraátállítást, mert az felborítja gyermeke bioritmusát. Debreczeni Az anyai szeretet végtelen című könyvből fotózott ki egy oldalt, amely pont az említett problémát taglalja az édesanyák szemszögéből. Az adott fejezetben szókimondóan leírja a szerző, hogy mennyire nem tesz jót az óraátállítás sem az édesanyáknak, sem pedig gyermeküknek, hiszen felborul a napi rutinjuk. A fejezet az Aki az óraátállítást kitalálta, fényesre kinyalhatja a s*ggemet címet viseli.

Minden szava arany...

– fejezte ki egyetértését Debreczeni, avagy Annoni Zita, akinek írott szavait a Bors idézte.

Dér Heni

Az énekesnő már a második trimeszterben jár és saját bevallása szerint sokkal érzékenyebben viseli második terhességét, mint az elsőt. Bár férje, Bakos Gergely mindenben mellette áll és igyekszik kímélni Dért, az énekesnő továbbra is aktív életet akar élni.

„Persze klassz dolog, ha az ember lányának legalább a főzéssel nem kell bajlódnia, de nekem ez tényleg nem gond. Kellően aktív vagyok, teszem a dolgom, noha közben odafigyelek, hogy a pihenés se maradjon ki. De nem is kell Gergőnek kivennie a kezemből a porszívót, mert nem panaszkodom. Hiszen nincs is miért.

Fizikailag bírom a strapát. Idegileg viszont kevésbé, ugyanis sokkal érzékenyebb vagyok most. De hál' isten, a férjem, a családom megértik ezt, és jóval türelmesebbek velem

– mesélte a Bestnek Dér Heni.

Ernyey Béla

A 81 éves színész és 38 évvel fiatalabb kedvese már 15 éve élnek boldog házasságban. Ernyei 65 éves volt, amikor megismerte Balaton Dórát, akivel azonnal lelkitársakként tekintettek egymásra.

Az embereknek megvoltak az előítéleteik velünk kapcsolatban. (...) A mi találkozásunk két életet imádó, kortalan lélek egymásra találása volt. Mára elfogadott minket a környezetünk, és nagyon jólesik, amikor tőlünk kérnek házassági tanácsokat

– árulta el Ernyey a Meglepetés magazinnak.

A házaspár jelenleg kétlaki életet él, ugyanis Ausztria és Magyarország között ingáznak, de állításuk szerint szabadidejükben igyekeznek felfedezni a környező országokat is, ugyanis egyik közös szenvedélyük az utazás és a gasztronómia.

Ernyei tavaly ünnepelte 80. születésnapját. Az alkalomból a TV2 Mokka című reggeli műsorában mesélt boldog házasságáról és jövőbeli terveiről.

(Borítókép: Ernyei Béla. Fotó: Tv2)