Csütörtöki hírösszefoglalónkban még: Bay Éva és Kudlik Juli öt éve nem beszélt egymással, tovább fokozódik Szorcsik Viki és Mischinger Péter botránya, titokban újra férjhez ment Kandász Andrea, L.L. Junior megszólalt a kisfia halálának ügyében, díjazták a legjobb televíziósokat a Televíziós Újságírók Díjának gálaestjén.

Kovács Áron

Hamarosan háromgyerekes édesapává válik Kovács Áron. A műsorvezető közel 50 évesen néz ismét szülői örömök elé 25 évvel fiatalabb menyasszonyával, Zsófival, aki mellett négy évvel ezelőtt egy munka során ismerkedett meg, tavaly decemberben pedig megkérte a kezét. A BEST magazinnak pedig most elárulta, hogy első közös gyermeküket várják.

„Nemsokára ötven leszek, és még nem akarom hintaszékben hátradőlve nézni, ahogy nő a fű, ez nem én vagyok. Lehet, hogy amikor majd biciklizni tanítom a legkisebb gyerekemet, az már kicsit nehezebben megy, kicsit szuszogok, de ez nem baj. A két nagyobb gyerekemet mindennél jobban szeretem, és a majdani, harmadik gyermekemet is ugyanezzel a szeretettel és érdeklődéssel veszem majd körbe” – nyilatkozta Kovács Áron, akinek első házasságából két gyermeke született, Máté és Luca.

A család hitből, szeretetből, álmokból és játékból összegyúrt valóság, egy csoda. Alig várom, hogy ezt folytathassam, és egy új élettel elkezdjem ugyanezt a munkát.

Bay Éva

Bay Évát a Magyar Televízióban, 1976-ban ismerte meg a közönség. A műsorvezető olyanokkal állt kamerák elé, mint Tamási Eszter, Endrei Judit, Szentpéteri Eszter, Kertész Zsuzsa, Bényi Ildikó, Berkes Zsuzsa és Kudlik Júlia. Többekkel a mai napig tartja a kapcsolatot, ám akadnak közöttük olyanok, akikkel már évek óta nem beszélt, holott Kudlik Juli például csak tíz percre lakik tőle.

„Öt éve volt szerencsém látni. Stramm, életvidám és hihetetlenül jó humorú nő még mindig. Isteni süteményt hozott a Mohai Gáborék kertjébe szervezett bemondótalálkozóra, amit a magamfajta háziasszony megjegyez. Az első hamis tiramisuját sem felejtem, amit valamikor a hetvenes években készített nekünk, a kollégáinak egy tévés bulira” – mesélte a Story magazinnak az egykori tévés, aki a szentendrei házát is Kudlik Julinak köszönheti. Ő volt az, aki a megfelelő ingatlanoshoz irányította Bay-t. 

„Amikor túladtunk a pasaréti otthonunkon, volt egy kis pánik, mert alig három hónapunk volt megtalálni álmaink házát. Kudlik Juli azonnal összekötött az ingatlanossal, én pedig, amíg élek, hálás leszek neki. De amióta beköltöztünk, sosem járt nálunk, amit nagyon sajnálok. Annyi témánk lehetne, ha többet láthatnám, de nem tolakszom” – mondta Bay Éva, aki Kertész Zsuzsával is közel 11 éve találkozott utoljára, amikor az egykori bemondó és pszichológus meglátogatta őt a 60. születésnapján.

Talán úgy gondolják, hogy a televíziós munkájuk utáni privát életük már nem tartozik a külvilágra. Ilyen Berkes Zsuzsa is, akit csak messziről szerethetünk, 25 éve én magam sem tudok róla semmit.

Kandász Andrea

Huszonöt éves házassági évfordulójuk alkalmából megerősítette a köztük lévő köteléket a TV2 műsorvezetője, Kandász Andra és férje, Borszéki Ferenc. Az ünnepségre Thaiföldön kerítettek sort, miután végre maguk mögött tudhattak egy nehéz időszakot. Az elmúlt három évüket ugyanis kemény fizikai munkával töltötték, mert úgy döntöttek: saját kezűleg újítják fel a Budán vásárolt telkükön található melléképületet. Hogy kipihenjék a fáradalmakat, két héttel ezelőtt elutaztak az Indokínai-félszigetre, ahol a házassági fogadalmukat is megújították. Kandász videót is megosztott a virágokkal díszített oltárról a tengerparton, naplementekor – szúrta ki a Bors.

Az, hogy saját fogadalmukat erősítették meg, a következő felvételből derült ki, amelyen a házaspár mezítláb, fehér ruhában esküdött újfent örök hűséget egymásnak.

L.L. Junior

Másodfokon is meghozta döntését a bíróság L.L. Junior fiának, Dávidka halálának ügyében. Az énekes korábban felelősöket szeretett volna látni, a TV2 Tények kamerái előtt azonban már másképp reagált.

2019. augusztus 31-én történt, amikor L.L. Junior egykori felesége, Hopp Csilla közös kisfiukkal, Dáviddal, valamint egy barátnőjével, P. Carmennel a zuglói Füredi utcában sétált. A sarokhoz érve a 3 éves kisfiú hirtelen kiszaladt az úttestre, egy arra közlekedő autó pedig már nem tudott időben megállni és halálra gázolta Dávidkát. A szülők közötti viszony elmérgesedett, a rapper pedig mindenáron elő akarta állíttatni a felelősöket.

Mint azt a Velvet is megírta, az ügyben tavaly szeptemberben másodfokon is ítéletet hozott a bíróság, amely végül senkit sem tett felelőssé a baleset miatt. 

„Teljes mértékben elfogadom és egyetértek a bíróság döntésével. Már nincs bennem bosszúvágy vagy harag, csak fájdalom és sírás. Nem keresek bűnbakot. Akármi is lenne az ítélet, elégtétel nem történt volna, ráadásul semmilyen büntetés nem kárpótolt volna. 

Tudom, hogy mindenki szerette mindenki a kisfiamat, és a legszomorúbb az egészben, hogy semmi nem hozhatja vissza.”

Szorcsik Viki vs. Mischinger Péter

Szorcsik Viki és Mischinger Péter között még tavaly év végén robbant ki botrány, miután a TV2 Farm VIP című műsorának legutóbbi évadában a színésznő agresszívnak nevezte az Exatlon egykori sztárját. Mischinger azóta is cáfolja az állítást, és bár eleinte megelégedett volna egy bocsánatkéréssel, Szorcsik erre nem volt hajlandó, így egészen bírósági perig jutott az ügy. A 38 éves sportoló először becsületsértés miatt tett feljelentést, majd magánvádas eljárást indított a színésznő ellen.

„Viki továbbra is minden fronton azt állítja, hogy agresszív vagyok, rettegni kell tőlem, ami szemenszedett hazugság. Ugyanis én nem abuzáltam senkit! Nem tetszik, hogy ilyen jelzőkkel illet, noha egy bocsánatkéréssel is beértem volna, de ő még ezt sem tette meg. Bár Völgyi Zsuzsi egy rádióadás során szeretett volna kibékíteni minket, ez nem sikerült. Vikiben megvolt a hajlandóság arra, hogy megbeszéljük a történteket, de egy feltétellel, ha én is bocsánatot kérek tőle a nyilvánosság előtt. Nem mentem bele, mert nincs miért elnézést kérnem, nem szerettem volna, hogy ott forgassák ki a szavaimat úgy, hogy a hivatalos út is el van indítva. Másrészt nem gondolnám, hogy egy teljesen más hallgatóságra, a szóban forgó rádió hallgatóira tartozna a mi nézeteltérésünk és esetleges kibékülésünk” – nyilatkozta a Story magazinnak Mischinger, aki tisztában van vele, hogy a pereskedés akár évekbe is telhet.

„Az ügyvédem szerint elég jó esélyem van a győzelemre, noha tény, hogy a bírók nem szeretik a celebhisztit. Éppen ezt szeretném elkerülni, ugyanis ez az ügy nem holmi gyerekes sértődésből fakad. Nem célom lejáratni, megalázni Vikit, kártérítési igényem sincs. Csupán azt szeretném kimondatni, hogy hazugság volt, amit rólam állított, hiszen súlyos vádakról van szó! Lényegében egy metoo-botrányba keveredtem. Nem hiányzik, hogy valótlanságok miatt derékba törjön a karrierem, ráadásul az abúzus komoly vád. Nem akarom, hogy az ilyen blődség miatt legyen bagatellizálva ez a valóban létező jelenség.”

Televíziós újságírók díja 

Idén 10. alkalommal tartották meg a Televíziós Újságírók Díjának gálaestjét. Kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került a jelöltek közé, akikre az Index, Marketing&Media, Márkamonitor, Media1, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét újságírói a legtöbb szavazatot adták le. A díjátadót Gundel Takács Gábor vezette. 

Az esemény egy rövid videóval indult, amelyben a 2022-ben elhunyt televíziós személyiségekre, többek között Berki Krisztiánra emlékeztek. Ezt követően Gundel Takács Gábor mesélt néhány érdekességet az eddigi díjátadók nyerteseiről.

Kiderült például, hogy Ördög Nórát a női műsorvezető kategóriában eddig 9-szer jelölték, és 7-szer meg is kapta a rangos elismerést.

Az idei évben összesen 14 kategóriában hirdettek eredményt, amely szerint a TV2 hat, az RTL öt, az HBO Max kettő, a Spektrum pedig egy díjat vihetett haza. Íme a kategóriák és nyerteseik:

 • a legjobb Nagyszabású Showműsor: Dancing with the Stars – TV2,
 • a legjobb Vetélkedő: Szerencsekerék – TV2, 
 • a legjobb Reality: Ázsia Express – TV2,
 • a legjobb Gasztroreality: A Konyhafőnök – RTL,
 • a legjobb Talk-show: Az első influenszerek – Spektrum, 
 • a legjobb Zsűritag: Majoros Péter Majka/Sztárban sztár leszek! – TV2,
 • a legjobb Női műsorvezető: Kiss Ramóna – TV2,
 • a legjobb Férfi műsorvezető: Till Attila – TV2,
 • a legjobb Heti sorozat: A Király – RTL+, 
 • a legjobb Napi sorozat: Keresztanyu – RTL, 
 • a legjobb Színésznő: Schell Judit/A Király – RTL+,
 • a legjobb Színész: Olasz Renátó/A Király – RTL+
 • a legjobb Női mellékszereplő: Női mellékszereplő: Hermányi Mariann/A besúgó – HBO Max
 • a legjobb Férfi mellékszereplő: Thuróczy Szabolcs/A besúgó – HBO Max

Szabó Zsófi

Nem akárkivel hozta hírbe Szabó Zsófit a Bors. Bár a műsorvezető néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nincs párkapcsolatban és nem is tervez ismerkedni, a lap szerint szinte minden egyes fotója alatt feltűnik egy nagy nőcsábász hírében álló férfi.

Ez az úriember nem más, mint Nádai Anikó és Weisz Fanni közös exe, Bókay Gergő, aki serényen lájkolgatja Szabó fotóit.

Ebbe általános esetben még semmit sem kellene belelátni, hiszen férfiak ezreinek tetszenek a műsorvezető képei. Annak fényében ugyanakkor, hogy annak idején Shane Tusuppal is így jött össze, már értelmet nyernek a találgatások, hogy vajon Bókay-nak is beadja-e a derekát Szabó Zsófi.

(Borítókép: Kovács Áron és Szabó Zsófi. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI; Bodnár Patrícia/Index)