A színésznő megfogadta: többé nem hagyja, hogy ilyen módon kihasználja őt a filmipar.

A Trónok harca-rajongók egyik kedvenc karakterét, a Daenerys Targaryent alakító, jelenleg 36 esztendős Emilia Clarke világraszóló ismertséget köszönhet a szerepnek, egyik legutóbbi nyilatkozatában azonban elárulta, hogy egyes jelenetek valóságos traumát okoztak neki.

Clarke szerint elhamarkodottan fogadta el a szerepet és csak később szembesült annak kellemetlen velejáróival, ugyanis a sorozatban a Sárkányok anyjának több intim jelenete is volt Jason Momoa karakterével.

Elfogadtam a szerepet, aztán megkaptam a forgatókönyvet. Miközben olvastam jöttem rá, hogy mi is benne a csapda.

– mondta Clarke, aki akkoriban épphogy csak végzett a dráma szakos tanulmányaival, így nem akart visszautasítani egy ekkora lehetőséget. Szerencsére a sorozatbeli partnerét alakító Momoa minden alkalommal igyekezett megkönnyíteni neki a kellemetlen jeleneteket.

Clarke gyakran remegett és sírt az intim jelenetek forgatása között, de a színész megnyugtatta őt és próbált kényelmes környezetet biztosítani kolléganője számára. Clarke számos interjúban megemlíti, mennyire hálás ezért az Aquaman sztárjának, továbbá leszögezi: már sokkal bátrabban kiáll önmagáért és nem hagyja, hogy ily módon kihasználja őt a filmipar.

Intimitás-koordinátor

Az intimitás-koordinátor feladata túlmutat azon, hogy ő felel az egyértelmű és hatékony kapcsolattartásért a gyártó és az előadók között, illetve az intim helyzetek megkoreografálásáért és a színészek érdekérvényesítésért: ő biztosítja azt is, hogy a színészeket ne érje trauma és ne kihasználásképp fogják fel a különböző intim jeleneteket.

(Brightside)

(Borítókép: Emilia Clarke. Fotó: Getty Images)