Ezúttal nemcsak a mozgás öröméért, hanem gyerekek kedvéért is futott Nyári Dia. A színésznő nemrég harmadjára teljesítette a maratoni távot Barcelónában, legutóbb pedig az NN City Run 11 kilométeres versenyszámában indult a Budapesti Atlétikai Világbajnokság nagyköveteként. Indulásával a világversenyre az iskolákosnak ingyenes, valamint kedvezményes jegyeket biztosító Sulihős programokat népszerűsítette, majd arra is maradt energiája, hogy kipróbálja a vb helyszíni aktivitásait is.

Idén Budapesten rendezik meg az Atlétikai Világbajnokságot, addig pedig kevesebb mint 140 nap van hátra. Ezidáig több mint 150 ezer jegyet adtak el, ám a lelátókon még bőven akad hely, bizonyos programok pedig kedvezményes, illetve ingyenes jegyekkel kecsegtetnek kicsiket és nagyokat.

Az iskolák számára indult Sulihős nevű programban például 23 darab ingyen jegyet ajándékoznak azoknak az intézményeknek, amelyek vállalják, hogy a tavaszi testnevelés órákon hét héten át az atlétika kerül fókuszba. A jegyeket a világbajnokság első napján használhatják majd fel a szerencsések. Ezen túl arra is lesz lehetőség, hogy a gyerekek jelentős csoportos kedvezménnyel látogassanak ki a vb többi versenynapjára.

Ezt a programot népszerűsítette a minap Nyári Dia is, amikor indult az NN City Run 11 kilométeres versenyszámában.

„A futás nem csak a testi, de a mentális egészség szempontjából is fontos, ezért buzdítok mindenkit arra, hogy kezdjen el mozogni. És a legjobb minél korábban, akár már az iskolai sport keretében!” – mondta a verseny után a színésznő, akinek a táv lefutása után a közelgő bajnokság helyszíni aktivitásait is kipróbálta néhány gyerek társaságában.

A Sulihős programhoz még húsvét után is csatlakozhatnak az iskolák, míg a felnőttek számára a Hétköznapi hős eseménysorozat tartogat kedvezményes belépőket. Ehhez csupán be kell lépniük a Hősök tere szurkolói klubba és részt venni a Hétköznapi hős eseménysorozat bármely versenyén, hogy aztán egy kis mozgásért cserébe személyesen is átélhessék a vb történelmi pillanatait és semmihez sem hasonlítható élményét.”

„A lelátóról izgulni a versenyszámokban indulókért összehasonlíthatatlan a tv készülék előtti szurkolással. Szinte testközelből látni az atléták versenyét, mindezt ráadásul itt Budapesten, egy csodálatos stadionban, olyan közösségi élmény lesz, ami a nyár egyik legszebb pillanatainak ígérkezik” – fogalmazott Nyári Dia.

(Borítókép: Nyári Dia. Fotó: Budapest 2023 Zrt.)