A színésznő állítja, hogy sokszor embertelenül bántak vele a forgatások során.

Sharon Stone közel sem volt olyan keresett színésznő az Elemi ösztön forgatásakor, mint manapság. A mára 65 éves A-listás celeb akkoriban még csak 32 éves volt és szorgosan igyekezett hírnevet szerezni magának a szakmában.

Sokak szerint Stone alakítása vitte igazán sikerre a filmet, ugyanis az alkotás több Oscar-díj jelölést is kapott, köztük a Legjobb vágás és a Legjobb eredeti filmzene kategóriában. Siker ide vagy oda, a színésznő a mai napig cipeli magával a forgatáson szerzett sérelmeket. Nemcsak, hogy állítása szerint sok esetben embertelen módon bántak vele, de a gázsija is nevetséges összegnek számított a szereplőtársaiéhoz képest.

Mint ismert, Sharon Stone 500 ezer dollárt, mai árfolyamon 174 millió forintot kapott Catherine Tramell karakterének megformálásért az 1992-es thrillerben, ám kollégája, Michael Douglas közel 14 millió dolláros, szintén mai árfolyamon váltva nagyjából 5 milliárd forintos fizetéssel büszkélkedhetett. A színésznő később bevallotta, hogy azzal egészíttette ki a bérét, hogy szerződésbe foglalta, hogy a karaktere teljes ruhatárát megtarthatja.

Én új voltam a szakmában, míg ő egy elismert nagy sztár

– magyarázta a fizetésbeli különbségek okát Stone, aki azt is elárulta, hogy a producer folyamatosan elfelejtette a nevét a forgatásokon, ezért végig Karennek hívta őt. Még a későbbi Oscar-gálán is ezen a néven hivatkozott a színésznőre, ami Stone-nak igen rosszul esett.

(Brightside)

(Borítókép: Sharon Stone az Elmei ösztön c. filmben, 1992-ben. Fotó: Northfoto)