Nem riad vissza a kalandoktól és a spontán utazásoktól, ezért egyedül vette a nyakába Los Angelest Schumacher Vanda. A színésznő-műsorvezető, aki igazi világjáró hírében áll, néhány napja úgy határozott, hogy egy időre az Amerikai Egyesült Államokba költözik. Mint mondja, már-már hazajár a tengerentúlra, ám ezúttal maga sem tudja, mi szólította oda: nincs kint munkája és különösebb dolga sem, csak hallgatott egy belső hangra, ezért vette a repülőjegyet.

A Hotel Margaret színésznője az utazásait a közösségi oldalán is rendre dokumentálja. Így van ez most is, hogy Los Angelesben tartózkodik.

„Úgy foglaltam jegyet, hogy nem tudtam elképzelni, hogy megyek. Másfél hétig nézegettem az összepakolt bőröndöket és mondogattam magamnak, hogy na majd holnap, majd holnap, mert valahol nem akartam rávenni magam, hogy elmenjek. Az elején úgy volt, hogy nem egyedül utazom, viszont amikor kiderült, hogy mégis, őszintén egy kicsit ráparáztam. A másik, hogy az utóbbi időben túl jó volt nekem Magyarországon és Európában úgy amúgy. Aztán láttam egy videót, amiben egy csávó azt mondja, hogy amikor félsz lépni, na pont akkor kell menni, különben ugyanott fogsz ragadni, ahol most vagy. Na persze nem mintha tiktokos lifecoach-ok tanácsai alapján élném az életem (de). Aztán jött egy olyan videó is, amiben arról magyaráznak, hogy az elkényelmesedés a hanyatlás előszobája és miután folyamatosan ezek jöttek velem szembe, végre hajlandó voltam bevallani magamnak, hogy legbelül ezt a döntést már rég meghoztam” – fejtette ki az Instagram-oldalán Schumacher, aki a Velvet kérdésére elárulta, miért ajánlja, hogy egyedül is be merjünk vállalni kalandos utazásokat.

Íme Schumacher Vanda 3 tanácsa azoknak, akik azon agyalnak, egyedül indulnak útnak

A ValóVilág műsorvezetőnője úgy véli, egy kis félelem miatt nem szabad visszamondani az utat.

„Ha félsz, az jó. Akkor is menj, ha azt érzed, hogy ez lesz életed leghülyébb döntése, hiszen ha nem vágsz bele dolgokba akkor, amikor félsz, akkor nagyon statikus életet élsz, ami unalmas” –magyarázta a Velvetnek Schumacher, akinek második tippjéhez egy horrorisztikus történet is fűződik.

„A másik tanácsom, hogy ha csak egy picit is érzed, hogy veszélyben vagy, akkor tényleg veszélyben vagy. Velem is volt olyan, hogy majdnem megkéseltek Afrikában meg Los Angelesben is, meg ilyesmi. Meg kell tanulnod megkülönböztetni azt, mi az, amikor csak pánikolsz valamitől, és mi az, amikor tényleg veszélyes helyzetbe kerültél. Ha elmész Ázsiába egyedül csajként, az nem ugyanaz, mint amikor elmész bulizni a belvárosba és szorongsz kicsit. Los Angelesre visszatérve: ez a város azért elég veszélyes. Ezt azért mondom, mert a covid után nagyon sok lett a hajléktalan, sokan elszegényedtek és kemény drogokhoz nyúltak. Amerikában ezek a szerek sokkal erősebbek. Odakint minden több és minden nagyobb – értem ezt az elviteles kajára, az üdítők, a jégnek a mennyisége, nagyobb autók, nagyobb utak, ha kérsz egy vodkaszódát, számíts arra, hogy odakint sokkal erősebb. Ugyanez a helyzet a drogokkal. A hírességek sétányáról például sokan azt hiszik, hogy biztonságos környezet, de nem. Egy olyan helyen, ahol rengeteg ember megfordul, és megy a pénzét költeni, megjelenik az ellenoldal is, például a kéregetők, akik bajban vannak. Ha ez droggal párosul, akkor az nagyon veszélyes tud lenni” – szögezte le a híresség, akinek egy praktikus tanácsa is akad, ami a bőröndbe való pakolást illeti.

„Harmadik tanács: vigyél magaddal pulóvert és kabátot. Ezt én tavaly annyira megszívtam. Azt hittem, hogy Los Angelesben mindig meleg van és napsütés, de más a hideg máshol, és más a meleg máshol. Volt olyan, hogy amikor Afrikában reggel hatkor mentünk búvárkodni, akkor pulcsiban és bőrkabátban is fáztam, aztán délutánra negyven fok lett. Csalóka.”

Schumacher gyakran megkapja: csak felvág azokkal a felvételekkel az Instagram-oldalán tesz közzé az utazásairól. A rosszindulatú kommentekkel kapcsolatban lapunknak elmondta:

„Azok az emberek, akik írják a negatív kritikát, nem követnek Instagramon.

Sokan azt hiszik, hogy flexelek azzal, amim van, de ez nem igaz, mert a negyedét nem mutatom meg annak, mit csinálok vagy mi van velem. Például rengeteget jótékonykodom.

A követőim tudják, hogy igazából nem úgy élek, mint a sussexi hercegi pár. Én nem kocsit vagy házat veszek, és nem is alkoholra vagy hülyeségekre költöm a pénzem, hanem utazom, mert engem ez tesz boldoggá. Akkor nem feltétlen vagyok boldog, ha élem a mindennapi kiszámítható életet. Elérhetném, hogy legyen párkapcsolatom, családom és munkahelyem akár vidéken, de engem nem ez tesz boldoggá. Inkább jövök-megyek, utazom és járom, felfedezem a világot. Nem tudom, meddig élek. Szerintem akkor, ha az ember influenszer vagy művész, zenész, színész vagy bármi, annak az embernek valami olyat kell tudnia, amit át tud adni. Ha itthon ülnék egész nap bezárkózva, akkor hogy tudnék teljes életet élni, vagy hogyan tudnék olyat mondani akár a követőimnek, ami őket is építi és inspirálja? Ha nem ismerem a dolgokat, miért okoskodjak róla? Nem azt mondom, hogy minden embernek vagy közszereplőnek mennie kell, de az biztos, hogy ezeken az utakon nem csak az adott várost fedezem fel, hanem saját magamat is. Olyan szituációkba keveredek, amikbe mások nem, ezáltal többet is tapasztalok meg.”

Így néz ki Los Angeles-i otthona

Schumacher Vanda a minap a TikTokon azt is megmutatta, hogy néz ki belülről az a rezidencia, amelyet kivett magának Los Angelesben.

@vandaschumacher Itt lakom 💁🏼‍♀️🏙️ #bigcitylife #losangeles #california #home #roomtour #newhome #usa #vlog #egynapvelem ♬ original sound - SchumacHERO

(Borítókép: Schumacher Vanda. Fotó: RTL)