Április 18-án ért véget a 34 éves korában, tavaly novemberben elhunyt Aaron Carter halála ügyében végzett nyomozás. A néhai énekes bizonyítottan túladagolás miatt vesztette életét.

Aaron Carter holttestét 2022. november 5-én találták meg a saját fürdőkádjában, gyógyszerek, illetve sűrített levegős palackok között. Bár több cikk is született a halálának okait találgatva, a hatóságok akkor egyetlen híresztelést sem erősítettek meg, a nyomozást pedig közel fél évvel később, idén áprilisban sikerült lezárniuk.

A rendőrség megállapítása szerint a zenész szervezetében a Xanax és Frontin mellett számos szorongásoldó, nyugtató és altató egyik hatóanyagaként ismert alprazolam, valamint az eufórikus érzést okozó hajtógáz, a difluor-etán nyomait találták meg.

A BBC cikke nyomán a 24.hu emlékeztet: az énekes hosszú ideje küzdött alkohol- és drogproblémákkal, valamint  akut szorongással, skizofréniával, illetve különböző személyiségzavarokkal is diagnosztizálták.

Kilencévesen adta ki első lemezét

Aaron Carter hétéves korában kezdett zenélni, miután a bátyja, Nick Carter a Backstreet Boys nevű fiúbanda tagjává vált. Az ifjabb Carter még csak 9 éves volt, amikor 1997-ben megjelentette első albumát, amelyből egymillió példányt adott el világszerte. Az ezredfordulóra valóságos tinibálvánnyá vált, 2002-ben már a negyedik albuma jelent meg. Ekkortájt olyan hírességekkel járt, mint a 2003-as Csáó, Lizzie! című filmben szereplő Hilary Duff, vagy később Lindsay Lohan. Még csak 18 éves volt, amikor 2006-ban eljegyezte a korábbi szépségkirálynő és Playboy-modell Kari Ann Peniche-t. Eljegyzését hat nap után felbontotta, később biszexuálisnak vallotta magát, majd évekkel később ismét jegyben árt egy Melanie Martin nevű nővel, akitől 2021 novemberében fia született. Karrierje mindeközben meredeken ívelt felfelé, bátyjával és a Backstreet Boys-szal is többször turnézott, illetve televíziós műsorokban is szerepelt. Mindennek ellenére a magánéletben egyre lejjebb süllyedt. Drogügyletek miatt többször is letartóztatta a rendőrség, valamint kiderült, hogy szorongásra és alvási problémákra többféle, egymással kölcsönhatásba lépve veszélyes gyógyszert is szed. Egy időben 52 kilóra fogyott, ami 180 centis magassága mellett kórosan sovány állapotot jelentett. Végül önszántából bevonult egy rehabilitációs központba. Ezt követően egy ideig úgy tűnt, Carter rendbe jön, ám 2019-ben közölte: skizofréniát és bipoláris személyiségzavart diagnosztizáltak nála. A betegségekre az énekes további gyógyszereket szedett.

Az április 18-án közzétett halottkémi jelentés szerint Carter megfulladt, miután difluor-etán nevű hűtőgázt lélegzett be és alprazolam-hatóanyagot tartalmazó nyugtatót szedett.

Aaron Cartert 2022. november 9-én, szerdán hamvasztották el. Hamvait ikertestvére, Angel Carter őrzi. A néhai énekes 2022. december 7-én töltötte volna be 35. életévét.

(Borítókép: Aaron Carter. Fotó: Getty Images)