Míg egyesek előszeretettel osztják meg a nagyvilággal intim felvételeiket, mások kizárólag csak párjuk szórakoztatására lövik a pikáns képkockákat. A cikkünkben szereplő sztárok sem szerették volna, ha magánjellegű videójuk nyilvánosságra kerül, ám végül pont ezek a felvételek hozták meg számukra a sikert.

Pamela Anderson

A Baywatch egykori sztárja minden bizonnyal szexvideós botránya előtt is számos rajongóval rendelkezett, ám a nyilvánosságra került felvétel óriás hírnevet szerzett neki és akkori férjének, Brendon Thomas Leenek. A házaspár éppen a nászútját töltötte egy jachton, ahol erotikus videókat készítettek magáncélra. A nemrég megjelent Pam és Tommy című sorozatban magyarázták el, hogy az egykori szerelmesek villanyszerelője, egy bizonyos Rand Gauthier lophatta el a felvételeket Tommy Lee széfjéből, majd a férfi feltöltötte a videót az internetre 1995-ben.

A média figyelme ezután teljes mértékben Andersonra és Leere irányult. A zenész akkori zenekara, a Mötley Crüe a botránynak köszönhetően a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, albumuk rendelkezett ugyanis a legmagasabb letöltési számokkal.

A szalagok kiszivárogtatása után Anderson megpróbálta átalakítani az imázsát. A hirtelen jött figyelmet különböző környezet-, és állatvédelmi szervezetekre irányította azzal, hogy számos kampány mellett kiállt.

Kim Kardashian

Egyértelműen a 42 éves televíziós személyiség listánk legismertebb szereplője, továbbá az is, aki a legjobban használta fel a botránynak köszönhető hírnevet. Bár Kardashian korábban is Hollywood legnépszerűbb celebjeivel bulizott együtt, az akkor még fiatal lánynak nem jósoltak fényes jövőt a szakmában.

Kardashian 2003-ban forgatott egy 38 perces erotikus videót az akkori barátjával, Ray J-el. A felvételek 2007-ben kerültek napvilágra. Az üzletasszony beperelte az exét, mert úgy sejtette, hogy ő a felelős a történtekért, végül 5 millió dollár, mai árfolyamon 1 milliárd 703 millió forint ellenében ejtette a vádakat. Ez a botrány nagyban hozzájárult, hogy mára nemcsak Kim Kardashian, de az egész családja híressé, a hírnév által pedig milliárdossá vált.

Egyesek úgy vélik, hogy Kardashian édesanyja, Kris Jenner állt a felvételek kiszivárogtatása mögött, hogy beindítsa lánya karrierjét.

Katie Price

Price, művésznevén Jordan a 2000-es évek egyik legnépszerűbb televíziós személyisége volt. Karrierje elején főként modellként tevékenykedett, ám szexvideós botránya után a televíziók képernyőjén is egyre több alkalommal feltűnt. Az intim felvételek hatalmas nézettséget generáltak, több mint 20 millióan tekintették meg azokat.

A mára 44 éves, ötgyermekes édesanya viszonylag visszavonultan él a nyilvánosság elől és az OnlyFans nevű tartalommegosztó oldalra feltöltött pikáns videóinak értékesítésével keresi a kenyerét.

Paris Hilton

A Hilton Hotel-lánc örökösnője még 2004-ben forgatott egy videót akkori barátjával, Rick Salomonnal. Hilton akkor még csak 23 éves volt, de a felvételek hosszú évekig meghatározták a hírnevét. A szalagok kiszivárogtatása után Salomon és az örökösnő beperelte egymást, valamint a kazettát kiadó céget. Végül Hilton megnyerte a tárgyalást és 400 ezer dolláros, mai árfolyamon 136 millió forintos kártérítést kapott, amelyet jótékony célra ajánlott fel.

Hilton ezután különböző területeken próbálta ki magát annak érdekében, hogy megreformálja a róla kialakult képet. Az évek során volt énekes, modell, lemezlovas, de még színésznő is. Ma már főként a 2000-es évek egyik meghatározó stílusikonjaként tartják őt számon.

Tulisa Contostavlos

Az angol énekesnőt a legtöbben a brit X-faktor zsűritagjaként ismeri a közönség. Tulisa 2014-ben, akkori párjával készített erotikus felvételeket, állítása szerint a mai napig nem tudja, ki felel azok kiszivárogtatásáért.

Amikor megláttam a felvételt, úgy éreztem, elvesztettem a kontrollt. Nem akartam, hogy az emberek így lássanak. Mindezek után nagyon nehéz volt kiállni a nyilvánosság elé

– nyilatkozta az énekesnő, aki akkoriban nagyon összetört a történtek miatt és félt, hogy a botrány derékba töri a karrierjét. Végül csak nagyobb ismertséget szerzett vele magának.

(Lofficielusa, Timesofindia)

(Borítókép: Pamela Anderson. Fotó: Getty Images)