Rengeteg támadás érte korábban Nyári Darinkát. Ismeretlen kommentelők úgy gondolták, nem elég csinos, így nem illik jóképű színész férje, Kiss Ernő Zsolt mellé. Az Ázsia Expressz és a Jóban Rosszban sztárja egy ideje nem foglalkozik a kritikákkal, nemrégiben mégis úgy döntött, hogy életmódváltásba kezd.

Bomba formába került Nyári Darinka egy testsúlycsökkentő innovátor segítségével. A fogyókúra során sikeresen megszabadult 10 kilótól, ruhamérete pedig két számmal csökkent. Korábban folyamatosan változott a súlya és a különböző diéták betartásában sem volt kitartó. Végül az egészsége miatt kifejezetten fontossá vált számára a fogyás, de azért a bókok is jól esnek neki.

„Amióta világ a világ, mindig is jojóztam, nem tudom, mikor voltam elégedett magammal. Elég lusta vagyok és sosem voltam kitartó a fogyókúrában. Állandóan rohanásban vagyok, ráadásul szeretem a finom ételeket, így eddig nem volt könnyű dolgom. Van egy mondás, amit jó ideje szajkóztam a barátnőimnek. Akinek szerencséje van a szerelemben – és bizony én 18 éve boldog vagyok –, annak a fogyókúrában nem igen. De végre fordult a kocka. Rátaláltam egy innovációra, aminek köszönhetően újra rendeződött az anyagcserém és visszavette az étvágyamat. Már nem önkínzás a fogyás” – magyarázta boldogan Nyári, aki ezúttal nem adta fel, és mostanra a stresszes pillanatokban sem az ételhez nyúl.

„Többek között a banaba fa levele volt az, ami segített a fogyásban. A Fülöp-szigeteken terem, a helyi gyógyítók is fontos hatóanyagnak tartják, azt mondják, hogy hatására a zsírok fele képes csak lerakódni. Ott van még az indiai csalán, amit én csak soványság faktornak hívok. Ez az anyagcsere felturbózásáért és a vérzsír szintjének csökkenéséért felel. Úgy tudom, a fogyókúra alatti feszültség leküzdésében is segít, ennek köszönhetem, hogy jobb kedvű is vagyok” – magyarázta a színésznő, akinek módszerében továbbá egy olyan anyag is megtalálható, amely képes blokkolni a cukor zsírrá alakulását.

Nyári Darinka pontosan tudja, hogy képernyőn, színházban dolgozó emberként jócskán ki van téve az elvárásoknak.

Nagyon kritikusak az emberek azzal szemben, aki a valóságot mutatja. Ez talán már változik, de az biztos, hogy sosem voltam Júlia-alkat.

– fogalmazott a művésznő, akinek egész eddigi életére rányomta a bélyeget a vissza-visszatérő súlyprobléma.

„Szülés után kezdődött minden, akkor aztán főleg felkúsztak a kilók, de csak a babám érdekelt. A férjemtől ugyanakkor folyton csak bókokat kapok, így Ernő inkább azért szereti, ha fogyok, mert akkor jól érzem magam a bőrömben. Ő bizony nagyon jóképű, sokszor meg is kaptam, hogy mit keresek mellette. Ezzel az elején foglalkoztam is, de mostanra már egyáltalán nem érdekel az ilyenfajta ítélkezés” – mesélte Nyári. Hozzátette: hedonista alkatnak tartja magát. „Ha boldog vagyok, akkor is eszem. Szeretem a pörköltet, a hamburgert, a rántott húst, most ezekről se kellett lemondanom, mivel megtaláltam ezt a mankót és lecsökkent az étvágyam. Az étkezés számomra egy rituálé, a nagy családi ebédeket is imádom, jó érezni, hogy összefog a család. Várom a jó időt, ilyenkor még több a lehetőség a közös programokra amolyan olaszosan. Szerintem van is bennünk egy kis itáliai vér, még akkor is, ha szőke vagyok” – nevetett a színésznő. Mint mondta, az élete most egyensúlyban van, elengedte a korábbi megfelelési kényszert.

„Már az motivál, hogy sokáig a gyerekem mellett legyek és lássam az unokáimat felnőni. Jól esik, hogy fogyok, és kapom a bókokat, de már elég idős vagyok ahhoz, hogy magamnak akarjak megfelelni” – tette hozzá az édesanya.

(Borítókép: Nyári Darinka. Fotó: Velvet)