"Mutasd az autód és megmondom ki vagy" - Tartja a mondás, és a magyar sztárok között is akadnak igazi autórajongók. Megmutatjuk, mivel gurul Krausz Gábor vagy Tóth Andi!

Krausz Gábor: GMC Yukon

Krausz Gábornak egy álma vált valóra, amikor a 40. születésnapjára megvette magának ezt az amerikai gépszörnyet. A GMC Yukon típusú kocsi igazi ritkaságnak számít hazánkban: csak néhany darab eladó az országban, és azok is 8-10 évvel régebbiek Krauszéhoz képest, az övé ugyanis 2009-es évjárat. A fekete terepjáró a maga 6000 köbcentis motorjával 332 lóerőt tud, az automata váltónak köszönhetően pedig igazán kényelmes az utazás vele. A sztárséf valószínű nem sűrűn cirkál vele a belvárosban, ugyanis az autó hatalmas, és a fogyasztása sem pénztárcabarát, bár minden bizonnyal nem is ez volt a fő szempont, hanem az élmény, amit ad.

 Rákóczi Feri: Alfa Romeo Spider

Rákóczi Ferenc igazi olasz autó rajongó, már az első autója is egy Alfa Romeo volt, és azóta is márkahű. Egyértelmű, és kézenfekvő tehát, hogy a márka nagykövete lett, hiszen nem is találhattak volna hitelesebb arcot a rádiósnál. Rákóczi manapság a legújabb modellekkel furikázik, de a garázsában áll egy Alfa Romeo Spider. A csinos cabriot olykor-olykor a követőinek is megmutatja. Nem csak Rákóczi szerelme töretlen az alfák felé, hanem magát a szerelmet is a kocsijának köszönheti: kedvesének, Judithnak egy 156-os Alfa Romeoja volt, amikor megismerkedtek a Danubius rádióban.

ByeAlex: BMW X2 

Az X-Faktor egykori mentora sosem rejtette véka alá, hogy rajong a Mini Cooperekért, azonban tavaly úgy érezte, eljött az idő, hogy lecserélje szeretett autóját. A rengeteg fellépés miatt praktikusabb lett számára egy nagyobb autó, ezért döntött a BMW X2-es modell mellett. Alex első látásra beleszeretett a méretes terepjáróba, amit egyenesen a szalonból hozott ki, a legmagasabb felszereltséggel, 190 lóerős 2000 köbcentis dízelmotorral.

Tóth Andi - Porsche Cayanne 

A fiatal énekesnő igazi autórajongó, és gyerekkori álma vált valóra azzal tavaly, hogy Ford Mustang nagykövet lehetett. Az együttműködés azonban megszakadt, és jött helyette másik: Tóth Andi idén már egy 241 lóerős, 2012-es évjáratú Porsche Cayanne-t vezet, melyben 3000 köbcentis dízelmotor duruzsol, a kényelemről pedig a számos extra mellett az automata váltó gondoskodik. 

L.L Junior: Bentley Continental GT

A rapper sosem titkolta, hogy szereti a luxust és a jó kocsikat. Számtalan nóta született az életérzésről, amit Juniornak jelent az autózás, és érezhetően nem csak a levegőbe beszél. A zenész tavaly Mercedese mellé egy 2004-es Bentley Continental GT-t vett meg, ami napjainkban is súrolja a 15 millió forintot. A tekintélysugárzó fenevad motorházteteje alatt egy igazán izmos, 600 köbcentis benzinmotor duruzsol, a maga 552 lóerejével pedig egy igazi benzinfaló szörnyeteg. Nem csoda, hogy Junior büszkén ül bele, és gyakran szerepel a videoklipekben is: legutóbb a Csavargó című közreműködésében tűnt fel az autó, de a kisfiával és a kislányával is szívesen kocsikázik, ha teheti.

 (Borítókép: L.L. Junior. Fotó: Kaszás Tamás)