Ma délután rendezték a tíz évvel ezelőtt jótékonysági céllal létrehozott Wings for Life World Run nemzetközi futóversenyt. A kezdeményezéshez olyan hírességek csatlakoztak, mint Gelencsér Tímea vagy Tótka Sándor olimpikon kajakozó abból a célból, hogy segítsék a gerincsérültek gyógyulását.

Idén Budapesten és Győrben is csatlakozhattak a jelentkezők a Wings for Life World Run nemzetközi futóversenyhez, amelyen a világ egyszerre mozdult meg egy jó ügy érdekében. A nevezési díjak száz százalékát ugyanis gerincvelőkutatásra és ezzel kapcsolatos klinikai vizsgálatokra fordítják. A 2023-as futóversenyhez Gelencsér Tímea is örömmel csatlakozott a jó ügy érdekében.

„Ezt a kezdeményezést évek óta támogatom, mert azt gondolom, hogy ez egy nagyon különleges futóverseny. Mind a szellemisége, hogy a gerincsérültekért fogunk össze, mind az, hogy a világ sok pontján egyszerre futunk, nagyon motiváló” – mondta Gelencsér, aki a hasonló kezdeményezések különös erejéről is beszámolt.

„Én a jótékonysági rendezvényeken mindig jobb időt futok, mert itt nem csak magamért sportolok. Amikor futunk, endorfin szabadul fel bennünk, de hogy ezzel másnak is segítünk, azzal az erőnk is megsokszorozódik.”

Nem volt kérdés Tótka Sándor olimpikon kajakozó számára sem, hogy részt vegyen a futáson. „Számomra nagyon fontos, hogy ha tudunk, akkor segítsünk másoknak, így a jótékonysági események igazán közel állnak a szívemhez. A hangulat is remek volt, jó volt az idő és sok-sok jó emberrel mozoghattunk együtt, ráadásul egy jó ügyet szolgáltunk” – tette hozzá a sportoló.

A Wings for Life World Run különlegessége, hogy bárhol a világon csatlakozhatunk a mezőnyhöz, hiszen csak a WFL-appot kell letölteni hozzá és a megfelelő időben elindítani a versenyt. Itthon Budapesten, a Városligetben, valamint Győrben az egyik legismertebb autómárka, az Audi gyárában, a gyártósor mellett indult a közös rajt. A futókat a start után fél órával egy virtuális követőkocsi, egy „Catcher Car” vette üldözőbe. Mindenki számára akkor ért véget a verseny, amikor a követőkocsi elkapta, a globális futam pedig a világon legtovább futó ember utolérésével zárult.

(Borítókép: Gelencsér Tímea. Fotó: Németh Kata/Index)