Egy korszak zárult le Mohamed Fatima életében a Fekete Vonat januári koncertje után, amelyet követően megalapította barátaival a Fatima YolSoul névre hallgató produkciót.

A Fekete Vonat januári, jubileumi koncertje után nem a sikerek miatt volt hangos a sajtó. A nagy visszatérés kudarcba fulladt, a koncert veszteséggel zárult. A formáció énekesnője, az egyiptomi származású Mohamed Fatima a kialakult botrányok ellenére is próbálta a legjobbat kihozni a helyzetből.

„Egy korszak lezárult, én szép emlékként gondolok vissza az egészre. Életem koncertje volt, mellékesen attól, ami történt.

Próbáltam kimaradni ebből az egészből, nekem mindig a zene volt az első. Életem első interjújában is azt nyilatkoztam, hogy ha már nem lesz Fekete Vonat, én akkor is énekesnő leszek

– árulta el Fatima, akinek meggyőződése, hogy a szónak teremtő ereje van, a januári koncert pedig kellő inspirációt adott neki.

„Úgy érzem, most értem oda, ahol lennem kell, és pont jókor voltam jó helyen. A nagykoncerten volt közreműködő Peti. Tetszett, amit csinál, zeneileg nagyon megvolt közöttünk a kémia. Nem sokkal később felhívtam, és megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha megnézném a próbájukat a zenekarával. Ahogy megszólalt a zene éreztük, hogy teljes az összhang” – mesélte lelkesedéssel az énekesnő, aki új csapatával, a Fatima YolSoul produkcióval rengeteg meglepetéssel készül a rajongóknak.

 „Teljesen más energiája lesz a daloknak, mint amit eddig megszokhatott a közönségem. Készülünk egy új dallal, illetve tervben van egy lemez is. Szeretnénk elkezdeni még idén nyáron koncertezni” – vázolta fel a terveket az énekesnő.

A zenekarról

A zongorista Balázs József, a Balázs Elémér Group művésze, akiről nemrégiben a HBO Csillagfény távolság címmel dokumentumfilmet forgatott. A gitárnál a Hol van az a lány zeneszerzője, szövegírója, a Fekete Vonat zenekart megálmodó Dopeman öccse, Pityinger Péter, azaz KicsiDope áll. A dobos Czibere József, aki Katona Klári zenekarának tagja volt és fellépett mint session zenész az LGT koncertjein. Turnézott Victor Davis zenekarában, s jelenleg a Balázs Elemér Group tagja. A basszusgitáros Radics József, jelenleg több jazz zenekarban is rendszeresen muzsikáló Fonogram-díjas művész.

(Borítókép: Mohamed Fatima. Fotó: Tuba Zoltán)