A hét első hírösszefoglalójában még: Opitz Barbi újra egy párt alkothat garázdasággal gyanúsított exével; Szabó András Csuti az édesanyjával való kapcsolatáról vallott; Mihalik Enikő Amerikában ünnepelte az anyák napját, Eszenyi Enikő elhagyta az országot; Peter Srámek koncertjén járt Zámbó Jimmy egykori menedzsere; Halász Judit elárulta, miért nem beszél az unokáiról; Schobert Lara elmondta véleményét Valkusz Milánról; Csuja Imrét jelölték a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjai közé; Alekosz szakíthatott a barátnőjével.

Gálvölgyi János

Még mindig küzd az életéért Gálvölgyi János. A színész múlt hét szerdán került kórházba, miután légzési nehézségei támadtak, azóta az intenzív osztályon fekszik. Mint kiderült, tüdőembóliát kapott, így tilos lett volna mozgatni őt, ám ezt hozzátartozói nem tudhatták, amikor az egészségügyi intézménybe szállították. Családtagjai kénytelenek voltak gyorsan cselekedni, a mentő ugyanis nem ért ki időben, mert a diszpécser rosszul mérlegelte az esetet és azt nem életveszélyes kategóriába sorolta.

Egy, az ATV-nek név nélkül nyilatkozó kardiológus szerint a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből, hogy mekkora a baj. 

A csatorna úgy tudja,Gálvölgyi továbbra sincs túl az életveszélyen, az állapota változatlan. Egy mentésirányító úgy véli, nem lenne annyira nagy visszhangja az esetnek, ha nem egy ismert emberről lenne szó. Soós Andrianna megemlítette : a feladataikhoz képest rendkívül alacsony a bérük.

„Ebből az adódik, hogy az itt dolgozók nagyon sok többletmunkát vállalnak, ez arányosan rontja az ítélőképességüket, hogy egy adott helyzetben a megfelelő módon tudnak-e döntéseket hozni. És ez nagyon jellemző” – mondta a Híradónak. Később a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke hozzáfűzte: fontos lenne, hogy ne egy, hanem több személy döntsön az adott helyzetről. Kunetz Zsombor úgy látja, általános a szóban forgó probléma:

„A legfontosabb az, hogy az ilyen helyzetekből tanuljon a rendszer. Itt előkerül egy bűnbak, aki talán hibázott, ám az, hogy a rendszer engedte a hibázását, már egy sokkal magasabb rendű szervezetlenségre utal” – jegyezte meg az egészségügyi szakértő.

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

Opitz Barbi

Opitz Barbi újra együtt lehet garázdasággal gyanúsított exével, Alberttel. A 19 éves fiatal férfi ellen azért indított nyomozást a rendőrség, mert az énekesnő családjának állítása szerint Albert terrorizálta kedvesét, rátörte az ajtót és számos alkalommal megverte. A férfi máig tagadja a vádakat, mi több, ismét együtt mutatkozott Opitz-szal. A páros a Fővárosi Állat- és Növénykertben töltötte a vasárnapot, erről az énekesnő egy 24 óráig megtekinthető Instagram-sztoriban adott hírt a rajongóinak – szúrta ki a Blikk.

Szabó András Csuti

Csuti magánélete szinte nyitott könyv, válása óta folytatott különböző románcait folyamatosan végigkísérhették a rajongói. Az üzletemberből lett műsorvezető ugyanakkor egy valamiről szinte sosem beszél, ez pedig a szüleivel való kapcsolata. Csuti hatéves volt, amikor a szülei elváltak, édesanyja azonban gondoskodott róla, hogy semmiben se szenvedjen hiányt. Az üzletember a mai napig felnéz rá, elmondása szerint ő az egyik legfontosabb az életében.

A munka szeretetét, a spórolást, a temperamentumomat is tőle örököltem. Mindenben kikérem a véleményét, legyen szó üzleti döntésről, avagy párkapcsolatról. Biankáról már a legelején meséltem anyunak, megmutattam a fotóit is – mondta Csuti. A fiatal nő nagyon szimpatikus az üzletember édesanyjának, aki számára a legfontosabb, hogy fia boldog legyen.

Amikor a gyerekek velem vannak, anyuék sokszor átjönnek hozzánk: mindenki örül, hogy együtt lehetünk. Persze, nem mindenben értünk egyet. Igyekszem következetes szülő lenni, anyukám pedig a kényeztető nagyszülő. Mondom, hogy rendes ételt is kell enniük, a nagyi közben az asztal alatt nyújtja nekik a csokit” – idézi Szabó András szavait a Bors.

Mihalik Enikő

Míg hazánkban május első vasárnapján, addig az Amerikai Egyesült Államokban tegnap ünnepelték anyák napját. Az USA-ban élő Mihalik Enikőt kétéves kislánya, Eva Rose reggel az ágyban köszöntötte, egy mini táskát adott át neki. A megható pillanatról egy 24 óráig elérhető videót tett közzé Instagramon.

Peter Srámek

A szlovákiai Érsekújváron lépett színpadra Peter Srámek, amikor a nézők között feltűnt Joós István, Zámbó Jimmy egykori menedzsere.

„Tudtam arról, hogy Joós Pisti is eljön, ugyanis régóta kíváncsi volt, hogyan reagálnak az emberek az általa írt dalokra, amelyek A Király című sorozatban és a lemezemen is felcsendülnek. Mégis furcsa érzés volt, amikor megpillantottam őt és a feleségét az első sorban. Nekem ez óriási elismerés, hiszen Magyarországon ebben a szakmában ő a legjobb. Sokaknak segített már, és büszke voltam, hogy egy ilyen ember része az én életemnek is. Felnézek rá, öröm számomra, hogy vele dolgozhatok, az pedig különösen, hogy barátomként tekinthetek rá. Gyakran beszélünk telefonon, miközben rendkívül jól tudunk együttműködni. A koncert után mondták nekem, hogy több dalt is megkönnyezett” – mesélte a történtekről Srámek a Ripostnak. Joós István a lapnak úgy fogalmazott: nem emlékszik, mikor volt jelen ilyen vastapssal teli koncerten.

„Arra is felfigyeltem, hogy a nők valamiért imádják. A sportcsarnokban legalább 90 százalékban nagyon jól szituált hölgyeket láttam minden korosztályból. Ott azt is kiderült számomra, hogy rengetegen látták a sorozatot, ismerik a dalokat, úgy a sajátokat, mint a Zámbó Jimmy-nótákat. Az is megdöbbentett, hogy bár két órán keresztül le nem jött a színpadról, nem fáradt el a hangja, a mozgása. Nem akarták hazaengedi, érdekes élménnyel tértem haza.”

Halász Judit

Három unokája van, mégis alig beszél róluk Halász Judit. Az énekesnő a Star magazinnak elárulta: a gyerekek nem szeretik, ha a megkérdezésük nélkül kerülnek szóba.

„Az unokáim, Félix, Maximilián és Leó már mind nagyfiú. [...] A saját világukat élik, és ahogy ilyenkor a fiatalok, nem akarják, hogy a hátuk mögött ebbe bárki beleszóljon. Középiskolások, a legidősebb idén érettségizik, a középső tizenegyedikes, a legkisebb pedig kilencedikbe jár. Még nem felnőttek, tehát várnom kell, hogy dédi lehessek” – mesélte a gyerekekről a Kossuth-díjas érdemes művész, aki közel hatvan éve tagja a Vígszínháznak, verses-zenés lemezeit pedig szintén évtizedek óta hallgatják kicsik és nagyok egyaránt.

A 80 éves Halász Judit fia, Tamás 1971-ben született. A család korábban Amerikában élt, jó pár évvel ezelőtt költöztek haza. A szoros kapcsolat ellenére csak ritkán hívja unokáit az előadásaira a színésznő, ugyanis azt szeretné, ha a gyerekek a saját maguk tehetsége és érdeklődése szerint alakíthatnák az életüket.

Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő Prágába utazott egy színdarab próbái miatt. A színésznő május 6-án szerepelt a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás premierjén, amelyet egy korábbi sérülése miatt a Játékszín kénytelen volt halasztani. A darab februári fotóspróbáján Eszenyi olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a csuklója, amelyet meg is kellett műteni.

Miután a premieren vastapssal jutalmazták a játékát, a művésznő a cseh főváros felé vette az irányt. Egy posztjából kiderült, hogy Shakespeare Ahogy tetszik című darabjában szerepel majd, amelynek a próbái Prágában kezdődtek meg. Legújabb bejegyzésében Kafka mozgó szobrát csodálta meg, amelyről videót is feltöltött – szúrta ki a Blikk.

Schobert Lara

Kitálalt csapattársairól a vitákkal teli Hal a tortán-adások után Schobert Lara. Rubint Réka és Schobert Norbi lánya az Instagram-oldalán indított kérdezz-felelek játékot a rajongóinak, amikor az egyikük megkérdezte tőle: kit kedvelt a legjobban a műsorból?

„Mindenkit nagyon megkedveltem. Dorina volt nyilván a kedvencem.

Milánban nagyon pozitívan csalódtam

– vallotta meg Schobert Lara, aki Papadimitriu Athina színésznőt cuki, kedves és fantasztikus hölgynek nevezte, Visváder Tamásról pedig elárulta, hogy régóta ismeri.

Csuja Imre

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagjai közé jelölték Csuja Imrét. A Jászai Mari-díjas színművész úgy emlékszik, egyszer már jelölték, de már önmagában ezt is megtiszteltetésnek véli.

„Akkor nem én lettem a befutó, másképp most nem lennék jelölt. De egy ilyen nívós társasághoz tartozni – még jelölés szintjén is – mindig óriási megtiszteltetésnek számít. Örömmel tölt el, hogy az eddigi pályámat tekintve szóba kerültem, és kíváncsian várom a május végi döntést. Bármelyikünk is kerül be 2023-ban, megérdemli. Ehhez semmi kétség nem fér” – mondta Csuja a Star magazinnak. A 63. életévét idén betöltő színész két év múlva éri el a nyugdíjkorhatárt, és bár tudja, lassítania kellene a tempón, nehezen szakad el a munkától. 

Élni is szeretnék még egy kicsit, nem csak hajtani, bármennyire is szeretem, amit csinálok.

Alekosz

Nagy Alekosz a TV2 Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát című valóságshowban mutatta meg először a nyilvánosságnak barátnőjét, Varsányi Rékát. A többgyermekes iskolatitkárról a reality-sztár azt állította, hogy egy régi jó barátja, úgynevezett extrákkal. Hogy a műsorban hogyan teljesíthettek, még nem tudni, ám úgy tűnik, a kaland nem úgy sikerülhetett, ahogy várták.

Amellett, hogy a műsor forgatása óta egyszer sem mutatkoztak együtt, a Bors szerint múlt pénteken minden közösségi felületen megszűnt a kapcsolat Nagy Alekosz és Varsányi Réka között. A felek kikövették egymást a Facebookon és az Instagramon, sőt Réka Insta-oldaláról a közös fotók is eltűntek. A lap kereste a páros mindkét tagját, ám egyikőjüket sem sikerült elérniük.

Czeizel Endre

Lezárult Czeizel Endre hagyatéki tárgyalása. A nyolc évvel ezelőtt, 88 esztendős korában leukémiában elhunyt neves genetikus egy karórát és negyvenezer forintot hagyott fiára, Gáborra. Mint kiderült, a néhai szakember nevén alig volt valami, a vagyonát cégei birtokolták. 

Az igazi öröksége az a rengeteg egészséges baba, ami fontosabb, mint az anyagiak

– fogalmazott a Blikknek Czeizel Gábor, aki szerint azután vált igazán közelivé édesapjával való viszonya, hogy fény derült a genetikus állapotára. Gyerekkorában Czeizel szigorúan beosztotta, hogy mennyi időt szán a fiaira és lányára, illetve mennyit a munkára. Utóbbira általában jóval több jutott.

„Ez volt az ára annak, hogy megszülethessen a rengeteg egészséges baba. Számtalan családnak segített. [...] A mai napig számtalan köszönőlevelet kapok" – árulta el a lapnak Czeizel Gábor, aki szerint az utolsó hetek voltak a legnehezebbek édesapja számára, lelkileg ugyanis nagyon megviselte, hogy nem ura a szervezetének.

Czeizel Endre utolsó éveiben derült fény arra, hogy a genetikusnak van két, házasságon kívül született gyermeke. Gábor – a családból szinte egyedüliként – kifejezetten jó kapcsolatot ápolt a féltestvéreivel, ám mostanra megszakadt köztük a kapcsolat.

„Apám temetéséig sok időt töltöttünk együtt, és mivel nekem nincs gyerekem, így örültem, hogy hirtelen lett két kistestvérem. Azóta nem találkozhattunk, az anyjuknak talán elege lett a Czeizelekből. Bízom benne, hogy ha a gyerekek nagyobbak lesznek, újra megkeresnek. Elég sok időt töltöttünk együtt ahhoz, hogy legyen mire emlékezni”.

(Borítókép: Czeizel Endre és Gálvölgyi János. Fotó: )