Húsz igazán dekoratív hölgy száll harcba egymással a koronáért az idei Magyarország Szépe szépségversenyen. A királynő képviseli majd hazánkat a Miss World nemzetközi megmérettetésen.

Visszatér a Duna képernyőjére a legrangosabb szépségverseny, a 2014 óta futó Magyarország Szépe – Miss World Hungary. A koronavírus okozta korlátozások feloldásával 4 év után újra televíziós showműsorban követhetik a nézők, hogy a szakmai zsűri kit választ az ország legszebbjének. A nemzeti finálét egy nagyszabású gálaműsor keretében június 11-én 19:45-től élőben sugározzák majd. A műsorvezetők a közmédia fiatal képernyősei, Somossy Barbara és Csitári Gergely lesznek, akik nemrég egy sajtótájékoztatón ismertették a show újításait, valamint bemutatták a húsz döntőst.

A műsor egyik legnagyobb változása, hogy nem lesz bikinis felvonulás, helyette sportruházatban állnak majd színpadra a hölgyek, 

míg az úgynevezett kreatív tour-ban magyar tervezők kreációiba bújnak majd. Az estélyi és nemzeti öltözékeket idén is a zsűri egyik tagja, Merő Péter divattervező alkotja meg.

Új műsorelemként jelenik meg a királynő tour, ahol az elmúlt hét év döntősei térnek vissza, felidézve a korábbi szériákat. Idén először két közösségi arca is van a produkciónak, két korábbi királynő személyében, akik a 2017-es győztes, jelenleg joghallgató Koroknyai Virág, valamint a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina. Ők rendszeresen bejelentkeznek a közösségimédia-felületeken és beszámolnak a felkészülésről, a kulisszák mögött történő eseményekről.

A fináléban a zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző elnyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn.

Emellett idén is lesz közönségszavazás, amelynek a szabályai szerint egy telefonszámról legfeljebb ötven szavazatot lehet küldeni. Határon túlról szintén szavazhatnak a nézők, akire pedig a legtöbben voksolnak, a Közönségdíjas címet nyeri el.

Miután a világverseny szlogenje „Beauty with purpose”, vagyis „Szépség, céllal”, a verseny egyik legfontosabb missziója az, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára:

a leendő nyertesnek fel kell karolnia egy jótékony ügyet, amit itthon és a világversenyen egyaránt képvisel.

A Miss World Hungary-nak az idei évben hivatalos alapítványi partnere is van, ennek nyomán a győztes a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat társadalmi nagykövete lesz egy éven keresztül. Részt fog venni a kommunikációban, valamint szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalási aktivitásokban.

A következő hetek kemény munkával telnek, a közös felkészülés már elkezdődött: a versenyzők részt vettek fotózásokon, kisfilm forgatáson és hamarosan elvonulnak a két hetes felkészítő táborba, miután már csak tizenhatan állhatnak a kifutóra az élő adásban, négyen ugyanis kiesnek a tábori alversenyeken. A felkészülésükről egy háttérműsor is készül, amelyet a döntő előtti napon, azaz június 10-én 19:40-től láthatnak a Duna nézői A királynők útja címmel.

(Borítókép: A Magyarország Szépe verseny húsz döntőse. Fotó: Miss World Hungary)