Holnap lesz egy hete, hogy az Egyesült Államokban az édesanyákat ünnepelték. Az alkalomból Sharon Stone is megosztott egy közös képet édesanyjával.

Sharon Stone édesanyjáról, a 90 éves Dorothy Stone-ról 2021 novemberében lehetett hallani utoljára, amikor a színésznő közölte a nyilvánossággal, hogy szeretett szülője másodjára is agyvérzést kapott. Az első eset még 2019-ben történt, akkor megrendítő vallomást tett az Elemi ösztön című film sztárja.

„Anyám agyvérzést kapott. A nagymamám agyvérzést kapott. Nekem is súlyos stroke-om volt, kilenc napig tartó vérzéssel” – árulta el Stone a Variety magazinnak egy rendezvényen, felhívva a figyelmet a Women’s Brain Health Initiative nevű kezdeményezésre, amelynek célja, hogy megóvja a nők agyának egészségét. Ennek érdekében az erőforrásait a nőket aránytalanul súlyosan érintő agyi öregedési rendellenességek leküzdésére irányuló kutatásokra összpontosítja, valamint tudományosan megalapozott, megelőző egészségnevelési programokat hoz létre. kognitív vitalitásuk meghosszabbításának legjobb módjait.

„Nem hiszem, hogy bárki is felfogja, mennyire veszélyes egy agyvérzés a nők számára, és mi mindenre van szükség a felépüléshez, ami esetemben körülbelül hét évig tartott” – fogalmazott Sharon Stone. A színésznő egy közös fotóval köszöntötte édesanyját Anyák napján azt írva:

A nőnek, aki mindent megadott. Boldog Anyák napját.

Dorothy Stone 90 éves kora, valamint fentebb említett betegségei ellenére kiválóan tartja magát, a mosolya pedig mindent elárul kitartó és a vidám személyiségéről.

(Borítókép: Sharon Stone. Fotó: Getty Images)