A hét első hírösszefoglalójában még: igazi kincsekre bukkantak Pécsi Ildikó házának új lakói; egy amerikai pár ihlette Kulcsár Edinák szülőszobai táncát; Pápai Joci másokat közösített ki az iskolában, de őt is bántották; Balázs Andi képet festett Lang Györgyi emlékére.

Rácz-Gyuricza Dóra

Internetes csalók éltek vissza Rácz Jenő sztárséf feleségének, Rácz-Gyuricza Dórának a képeivel. A fotókkal egy kamuprofilt hoztak létre Stella Taylor néven, aki reklámügynöknek nevezi magát. Miután kiderült a csalás, Dóra a rajongóihoz fordult, hogy megakadályozza az átverést. 

Kérlek, jelentsétek az oldalt

– szólította fel követőit egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben Rácz-Gyuricza Dóra, akiről olyan képeket is elloptak, amelyeken a férjével vagy éppen kislányával, az egyéves Kamillával szerepel.

Kulcsár Edina

Kulcsár Edina és G.w.M. egy héttel ezelőtt a szülőszobából jelentkezett be egy videóval, amelyen virális táncot lejtettek. Mint azt a Bors kiszúrta, a házasok egy olyan amerikai párról másolták a mozdulatokat, amelynek női tagja, Tiffany Houghton igazi sztárként van jelen a TikTokon.

@tiffanyhoughton IT’S BABY TIME! #givingbirthbelike #goingintolabor #pregnancyworkout #birth ♬ original sound - Tiffany Houghton

Balázs Andi 

Mint arról korábban a Velvet is beszámolt, szombaton meghalt Lang Györgyi. Az énekesnőtől megható szerzeménnyel búcsúzott legjobb barát- és kolléganője, Falusi Mariann, illetve számos ismert személy is megemlékezett Langról. Legutóbb Balázs Andi mutatta meg egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben, ő hogyan dolgozza fel a történteket:ű

egy képet festett arról, hol képzeli el mostantól Lang Györgyit.

„Az éjjel alig aludtam. Györgyivel hallgattam beszélgetéseket, riportokat. Közben ez a kép született. Megfestettem azt a helyet, ahol elképzelem őt mostantól. Hiányozni fog. Nagyon” – írta.

Pápai Joci

Egy rendkívüli osztályfőnöki órán beszélgetett a diákokkal elfogadásról, karrierről és életútról Pápai Joci a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolában. Az énekes azt szerette volna tudatosítani a gyerekekben, hogyha neki sikerült megvalósítania az álmait, mások előtt sincs legyőzhetetlen akadály, mindössze kitartásra és szorgalomra van szükségük, valamint arra, hogy ne hagyják letörni az önbizalmukat. Az iskolákban a kiközösítés is nagy problémát jelent, Pápa ezzel kapcsolatban bevallotta: gyerekként ő is bántott másokat és őt is bántották.

Azt gondolom, hogy a gyerekek sem szentek, hiszen az ő korukban még egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálnak és az milyen következményekkel járhat. Jó néhány esetben fordult elő velem is, hogy én sem tudtam, mit csinálok és mit okozhatok a tetteimmel. Sajnos előfordult, hogy kiközösítettem más gyerekeket, vagy éppen engem bántottak. Az egyetlen mentségem, hogy ilyen esetekben mindig megszólalt bennem egy belső hang, tudtam, hogy ez így nincs rendjén. A mai világban viszont azt látom, hogy sokan másként állnak ehhez” – fogalmazott az énekes, aki ennek ellenére úgy véli, hogy a gyerekeknek ezeket a helyzeteket is meg kell tapasztalniuk ahhoz, hogy felnőttként kezelni tudják a kényesebb szituációkat. 

„Egy szülő nehezen fogja vissza magát, ha a gyermekét bántják. Ezzel szerintem mindenki egyetért velem. Az én gyerekeimet is érte már ilyesfajta atrocitás, bár szerencsére nem fordult elő sűrűn. Azt hiszem, hogy egy bizonyos pontig engedem, hogy megtapasztalja ezeket a dolgokat, hogy megtanulja kezelni őket. Még nem volt olyan, hogy nekem közbe kellett volna lépni, de nagyon sokat beszélgetünk, szeretnék mindenről tudni és a támasza lenni. Ez ugyanis a legnagyobb segítség egy szülő részéről, ha a gyermeke támasza marad egy életen át” – szögezte le Pápai Joci.

Pécsi Ildikó

Pécsi Ildikó 2020-ban hunyt el, halála utána fia eladta a Kossuth-díjas színésznő gödöllői telkét és az azon álló házat. A telket egy építési vállalkozó vette meg, aki hat különböző részre osztotta fel azt. Ezekből egy még üresen áll, a többin társasházakat építenek. Az adásvétel során kikötés volt, hogy Pécsi házát mindenképpen meg kellett tartani, így az, és a körülötte lévő kert egy része megmaradt. Mostani lakói, Eszter és Csaba tavaly júniusban költöztek be a a néhai művésznő otthonába, amelyre a kerttel együtt nagy gondot fordítanak. A pakolás és felújítási munkálatok során pedig temérdek kincset is találtak.

„A férjem nagyon ért a növényekhez, így amit csak tudott, megtartott és profin gondozza őket, sőt, még hivatásos kertészek segítségét is kértük. Csodálatos fák és bokrok vannak, szinte mindig virágzik valami. A kert pedig elég nagy a kutyáink számára is, ugyanis pumikat tenyésztünk. Kialakítottunk nekik egy külön részt, ahol önfeledten játszhatnak. [...] A művésznő fia korábban elvitte azokat a dolgokat, amelyekre igényt tartott. Azonban így is maradt még itt néhány családi fotó, bútor vagy jelmez Pécsi Ildikó hagyatékából. Szeretnénk ezeket a Pécsi Ildikó Színi Társulatnak vagy a színművész fogadott fiának és a szellemi hagyaték örökösének, L. Péterfi Csabának ajándékozni” – árulták el az új tulajdonosok a Blikknek.

Tóth Andi

Mint ismert, szakítása után Tóth Andi egyedül maradt kutyájával, Bailey-vel. A rottweiler miatt korábban számos támadás érte az énekesnőt annak kapcsán, hogy mit fog kezdeni egy harci kutyával. Mint az Tóth legújabb Instagram-bejegyzéséből kiderül, elég jól halad kis kedvence oktatásával:

(Borítókép: Tóth Andi és Rácz Jenő. Fotó: Kaszás Tamás/Index)