Ma reggeli hírösszefoglalónkban még: Zámbó Árpit sokkolta néhai testvére életnagyságú szobra, Galambos Lajos összeturmixolva eszi a mákos tésztát a börtönben.

Gálvölgyi János

A színművészt két hete szállították kórházba tüdő- és szívelégtelenség miatt. Gálvölgyi napokig életveszélyben volt, lélegeztetőgépen tartották és csak öt nap múlva ébresztették fel. A színész két lánya, Gálvölgyi Dorka és Gálvölgyi Eszter tartotta a kapcsolatot az előadóművész rajongóival a közösségi médiaoldalakon. Legutóbb egy hete adtak hírt az édesapjukról, akkor elmondták, hogy a színész túl van az életveszélyen. Nemrég már maga Gálvölgyi fogalmazott meg pár sort a követőinek és mindenkit igyekezett megnyugtatni, továbbá megköszönte a sok támogató üzenetet, amit az elmúlt két hétben kapott.

„Szeretném veletek megosztani apu sorait. Annyian írtok és hívtok, ami elképesztően jól esik, de végre nem nekünk kell írni és beszélni, hanem apu írta le, amit alább olvashattok: Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem, köszönöm, hogy hittek a gyógyulásban, köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, amelyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha. Köszönöm az értem mondott imákat, és köszönöm a most meglepően kis mértékű alpári üzeneteket.

De ők is mi vagyunk. 55 év színpadon eltöltött idő most bebizonyította számomra, ha ennyi embernek okoztam az életében talán pár percnyi örömöt, nem éltem hiába. És remélem, hamarosan találkozunk

– olvasható Gálvölgyi Dorka bejegyzésében.

Zámbó Árpi

Korábban a Velvet is beszámolt róla, hogy megnyitott a Madame Tussauds Budapest, az attrakcióban pedig helyet kapott Zámbó Jimmy, a '90-es évek egyik legmeghatározóbb alakja is. A viaszszobrot a néhai énekes családja is megtekintette, Zámbó Árpi pedig elárulta, milyen érzés volt ismét életnagyságban látni testvérét.

Eltelt 23 év, mi fotókból, emlékekből idézzük fel az arcát. Beléptünk... és egyszer csak ott volt életnagyságban előttünk.

Nagyon büszkék vagyunk, meghatározó pillanat ez, hogy a bátyám ott van egy világhírű múzeum kiemelt helyén” – mondta el a Borsnak Zámbó, aki némi kritikával is illette a szobrot.

„Köszönjük az alkotóknak, akik sokat fáradoztak, hogy megformázzák ezt a szobrot. Összességében nem rossz, de én más szemszögből nézem.

Egy-két vonás szerintem nagyon hajaz rá, de mégsem jön vissza teljesen az a kép, ahogyan én emlékszem a bátyámra. Miért hazudjak? Mindenesetre nagyon szépen sikerült, méltó emléket állít Jimmynek.

@borsonline #zámbójimmy #zámbó #wax #szobor #mood #hungary #foryou #borsonline ♬ eredeti hang - Bors

Galambos Lajos

A trombitaművész két hónapja vonult be a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe. Már a bevonulásakor mentő vitte őt a bejáratig, hogy letölthesse három év és hat hónap börtönbüntetését. Galambos nemrég ügyvédjén keresztül üzent a Blikknek és elárulta, hogy egészségi állapota rosszabbodott a börtönben.

„Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani.

Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem

Már nem tudtam mit kitalálni, hogy valamennyi kalóriát azért bevigyek a szervezetembe, így kacsazsírt szoktam tenni a teámba, azt szürcsölöm el. Mivel a gyomrom már nem bírja a sok leturmixolt ételt sem, kértem, hogy szinte csak leveseket kapjak, legalább azoknak a levét meg tudom inni. Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim, sőt: vannak, amelyek romlottak is” – fejtette ki Galambos, akinek beszámolóját az ügyvédje is alátámasztotta.

Krausz Gábor

A sztárséf és felesége, Tóth Gabi nemrég Szentendrére költözött, hogy új életet kezdjen. Lányuk, Hannaróza már óvodába jár, amit a szülők beszámolója alapján Tóth él meg nehezebben. Krausz Gábor egy interjúban mesélt arról, hogy milyen tervei vannak családjával a jövőre nézve.

Itt szeretnék nyitni egy éttermet, ezt kezdem előkészíteni, ez egy folyamat, jövő tavaszra reális, hogy megvalósul. Egy családi vendéglőre vágyom, házias ételekkel, ahol én a konyhában vagyok, Gabi pedig a vendégtérben.

Jó ebben, szeret beszélgetni az emberekkel, jó a humora és tud énekelni. Egy olyan közösségi teret szeretnék létrehozni, ahol a családok jól érzik magukat, és akár generációkon keresztül viheti majd tovább a családunk, ennek az alapjait szeretném lefektetni” – fejtette ki a sztárséf, aki azt is elárulta, hogy az énekesnővel öt év után is tökéletes az összhang és már sokat gondolkodtak azon is, hogy Hannarózának legyen egy testvére.

„Sokat beszélgetünk erről, sokat gondolkozunk ezen. A korkülönbség is most épp jó lenne, de nem tudjuk, melyik kezünkbe harapjunk. Az első három év nehéz az anyukának, ezen éppen csak túl vagyunk. Jó, ha van testvére, Gabi is számíthat Verára. Nekem viszont nem lett annyira szoros kapcsolatom a húgommal.

A B opció lehet az örökbefogadás, van néhány közvetlen ismerősünk, akiknek sikerült, és csodálatos! Márciusban töltöttem be a 41-et, meg kell vizsgálni, milyen lehetőségünk van.

De azt se vetettük el, hogy legyen még egy saját gyerekünk. Hanni is akkor jött, amikor akart, ha szeretne jönni még hozzánk egy gyermek, jönni fog, nem teszünk semmit ellene” – árulta el Krausz a HOT! Magazinnak.

(Borítókép: Tóth Gabi és Krausz Gábor. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)