A TV2 Mokka című beszélgetős műsorában is foglalkoztak Suhajda Szilárd hegymászó állapotával. Egy szakújságíró a műsorvezetőknek levezette a mentőakció egy lehetséges forgatókönyvét.

Zámbó Krisztián

Kis híján kizavarta Zámbó Krisztiánt az otthonából Mérai Kata a Szuper TV2 Hal a tortán című műsorának csütörtök esti adásában. A menza héten nem hazudtolta meg önmagát a színésznő, aki először egy konyhásnéni, majd egy tanárnő szerepébe bújt a nála rendezett vacsoraesten. Miután hagyta játszani a vendégeit az udvaron, illetve kiszolgálta őket, dolgozatot is íratott velük. 

A rögtönzött iskolai napból természetesen nem maradhattak el a csínytevések sem: Young G Béci és Zámbó Krisztián hamar magukra vállalták a rosszcsont diákok szerepét. Mérai Kata több alkalommal is rászólt a rendetlen nebulókra, akik hangoskodásukkal vagy idegeket borzoló kérdéseikkel próbálták bontani a rendet. Mikor Zámbó Krisztián már a sokadik csipkelődö kérdést tette fel a „tanárnőnek”, egy ismerős rendre intést is kapott Mérai Katától: 

Zámbó, kizavarlak!

Emma Watson

A világhírű angol színésznő, Emma Watson is téma volt a TV2 Mokka című műsorában. A stúdióban Máthé Andrea klinikai biokémikust látták vendégül, aki arra a hírre reagált, miszerint a Harry Potter-filmek sztárjának bort szolgált fel az ebédhez az édesapja. Bár ezt azért tette, hogy ne tűnjön „hívogató tiltott gyümölcsnek” a lánya számára az alkohol tinédzser korában, komoly egészségügyi kockázati faktorokat is bevállalt vele.

„A kiskori alkoholfogyasztás fizikai és mentális problémákat okozhat a későbbiekben, a hosszútávú memória fejlődésében is zavart okozhat, csontritkuláshoz vezethet, a növekedési hormonok csökkenhetnek a szervezetben, az egyéb problémákról nem is beszélve” – magyarázta Máthé Andrea. Hozzátette: jó szándékával az édesapa az ellenkezőjét érhette volna el, ugyanis aki már gyerekként alkoholt fogyaszt, az felnőttként nagyobb eséllyel lesz az alkohol rabja. 

Suhajda Szilárd

Mint arról mi is beszámoltunk, Suhajda Szilárd hónapokkal ezelőtt a Mount Everest meghódítására indult oxigénpalack és teherhordó segítsége nélkül. Miután több mint egy napja nem adott életjelet magáról, tegnap reggel arról értesült a csapata, hogy a hegymászó körülbelül 8780 méteres magasságban, a Hillary-lépcső aljában van, a testén fagyási sérülések vannak és a magashegyi agyödéma jeleit mutatja. 

Suhajda felesége, Legindi Tímea úgy fogalmazott, hogy „a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják”. Véleményét Pintér László hegymászó és szakújságíró is osztotta a Mokka adásában. Mint azt elmondta, a Suhajda hollétéről szóló információ csak nagyon későn jutott el az illetékesekhez, 10-12 órával a hegymászó megtalálása után.

„Már elindult Szilárd felé az a háromfős serpa-csapat, akik segítséget nyújthatnak a bajba jutott hegymászónak.

Küldetésük azonban több, mint tíz órát is igénybe vehet. 

A magashegyi realitásokat ismerve nagyon, nagyon, nagyon csekély az esélye Suhajda Szilárdnak” – közölte a szomorú tényt a szakértő. Hozzátette: eddig 211 alkalommal állhatott hegymászó a Mount Everest csúcsán palackozott oxigén használata nélkül, még kevesebb alkalommal úgy, hogy nem segítette őket magashegyi teherhordó vagy serpa.

(Borítókép: Suhajda Szilárd. Fotó: Kovács Tamás/MTI)