A Velveten is értesülhet a TV2 Celebszemle rovatának legfrissebb híreiről.

Krizsa Tímea

Nehéz hónapok állnak Krizsa Tímea mögött, akit melanoma miatt kétszer is meg kellett műteni. Az Exatlon egykori Kihívója ma reggel a TV2 Mokka című műsorában mesélt állapotáról, s a szűrővizsgálatok fontosságát is hangsúlyozta. 

„Világéletemben rettegtem a kórháztól, illetve a tűtől. Én az a típus vagyok, aki mindenben megtalálja a jót és mérhetetlenül boldog voltam, hogy ezeket a fóbiákat leküzdöttem. Úgy gondolom, hogy ez tényleg csak a »javamat szolgálta«, mert csak fejlődtem ebben a helyzetben. Most, hogy jók lettek az eredmények, így teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy ez miattam történt. Ezzel pedig szeretnek másoknak is segíteni és erőt adni” – magyarázta Krizsa, akinél a betegség egy, a combján lévő anyajegy miatt alakult ki. A daganat áttétet képzett a nyirokcsomóiban.

Sia

A napokban derült ki, hogy autizmussal diagnosztizálták a világhírű énekesnőt, Siát. Az Unstoppable című dal előadója egy podcastban vallott arról, hogy sokáig komoly hatással volt az életére ez a betegség, és csak két éve lett igazán önmaga. Az énekesnő betegségéről ma reggel dr. Hevesi Kriszta pszichológus is megszólalt a Mokka adásában.

„Ezt száz százalékig nem tudjuk megmondani, mert lehet ez akár a managementnek az ötlete. Az mindenképpen látszott, hogy ő különleges, talán egy kicsit különc is, de egyébként valószínűleg igen. Mert az autizmus spektrumzavarnak a fő tünete a szociális készségeknek a hiánya, nagyon sokszor például a tekintetet nem tudják tartani, nem megfelelően reagálnak arcmimikára, nem értik ilyen értelemben, nem tudják kimutatni az öröm képességét sokszor. Ezt nem minden esetben fordul elő náluk, de gyakori tünet. Elképzelhető, hogy ez problémát okozott a színpadon, hogyha ezek a hiányok ilyen értelemben jelen voltak.”

Kasza Tibi

Egy előzetes tanúsága szerint izgalmas pillanatokat tartogat a Szerencsekerék ma esti adása. Amellett ugyanis, hogy Oszvald Marika lesz a sztárvendég, az egyik játékos, Janka megígérte, hogy csúnyán be fogja égetni a műsorvezetőt, Kasza Tibit az adás folyamán.

(Borítókép: Krizsa Tímea. Fotó: TV2)