Robert Downey Jr-ról olyan érdekességeket hoztunk el, amiket nem is gondolt volna!

A Comic-Con szenvedélye

Robert Downey Jr., a Vasember-filmek sztárja szenvedélyes rajongója és gyakori résztvevője a Comic-Con képregénytalálkozónak, ahol közelebbi kapcsolatba kerülhet a rajongóival.

„Amikor itt vagyok, úgy érzem magam, mintha én lennék a Comic-Con polgármestere. A mindennapi életem rendkívül unalmas szemben a Comic-Con hangulatával, ahol istenként érzem magam" – fogalmazott a színész.

 A Burger King „megmentette” az életét

Amikor Downey Jr. a droghasználatával járó önpusztítás csúcsán járt, egy alkalommal behajtott egy út menti Burger King gyorsétterembe. Bár finom és laktató menüt rendelt, úgy érezte, hogy a legrosszabbat kapta, amit valaha evett. Az étel ízét borzalmasnak érezte, amire égi jelként tekintett. Úgy hitte, valamilyen szörnyűség fog vele történni. Ennek hatására végül felhagyott a droghasználattal. A színész állítja, hogy az első Vasember-filmben látható sajtburgeres jelenet egy különleges tiszteletadás volt a Burger King felé, amely véleménye szerint megmentette az életét. Mint ismert, a jelenetben Tony Stark (Robert Downey Jr.) nagyon éhes volt, miután visszatért a közel-keleti túszejtésből, és azt kérte Happytől (Jon Favreau), hogy szerezzen neki két amerikai sajtburgert.

A Burger King köszönetképpen korlátlan Burger King kártyát ajándékozott Robert Downey Jr-nak.

Kiengedték egy napra, hogy Elton Johnnal dolgozhasson

2001-ben Robert Downey Jr-t felkérték, hogy szerepeljen az Elton John I Want Love című dalához készült videóklipben. Akkortájt éppen rehabilitáción volt, ám az intézet engedélyezte számára, hogy egy napra távozhasson és részt vehessen a forgatáson. A videóhoz Sam Taylor-Johnson rendező egy egyszerű, de hatásos koncepciót állított össze: egy magányos férfit szeretett volna látni egy üres házban, aki a szöveget playbacken énekli Elton John hangján.

Mel Gibson színpadi Hamlet-adaptációjában játszott volna

Mel Gibson tervei között szerepelt a Hamlet színpadi adaptációjának újraélesztése, amihez saját társulatot is alapított. Az elsődleges választása a főszerepre Robert Downey Jr. volt, a színész azonban súlyos problémákkal küzdött, miután többször is letartóztatták. Végül kihagyták a projektből, amelyet aztán le is állítottak. Gibson azt mondta, hogy reméli, valamikor újra felélesztheti a terveket, de ez idáig még nem valósult meg. 

Klasszikus balettet tanult Angliában

Robert Downey Jr. számos tehetséggel bír, ám azt kevesen tudják, hogy Angliában folytatott tanulmányai során klasszikus balettet is tanult. Apja külföldi munkája miatt az ifjú éveit Kaliforniában, New Yorkban, Connecticutban, Párizsban, valamint a londoni Chelsea lakónegyedben töltötte. 1977-ben egy ideig az ismert Perry House nevű balettiskolába járt, ám a szigorú szabályok és az intézmény magasztos hírneve aligha illett hozzá. Egy későbbi interjú során humorosan megjegyezte, hogy inkább az iskolaudvarban töltötte az ideje nagy részét.

Hatéves korában kezdett el marihuánát fogyasztani

Robert Downey Jr. életének hosszú ideig meghatározó része volt a droghasználat. Történetesen az apja volt az, aki először adott marihuánát fia kezébe annak hatéves korában, egy szinkronszereplés felvételekor. Bár a színész évekkel később vált állandó használóvá, függőségét mindig ehhez a pillanathoz vezette vissza. Az említett szinkronszerep egyben Robert Downey Jr. első szerepe is volt színészként. 

Három évig volt szobatársa Keifer Sutherlandnak

Amikor Kiefer Sutherland először költözött Los Angelesbe, hosszú és fárasztó keresésbe kezdett egy megfelelő és megfizethető albérlet után. Végül egy másik feltörekvő színésszel osztozott egy lakáson, ez a személy pedig nem más volt, mint Robert Downey Jr. Egymást segítve fedezték a bérleti díjat, és fiatal, reményekkel teli sztárokként élvezték az életüket, miközben hollywoodi sikerekről álmodoztak.

(Borítókép: Robert Downey Jr. Fotó: Getty Images)